Temel belediyecilik hizmetlerini eksiksiz yerine getiren Başkan Yetişkin, sosyal belediyecilik anlayışını da birbirinden değerli projeleriyle hemşehrilerinin kalbine yansıtıyor. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşlar, temel yaşam gereksinimlerini karşılamakta zorlanıyor.

Baskan Yetiskin Kenti Dayanisma Ruhuyla Yonetiyor Sosyal Projeler Tek Tek Hizmete Aciliyor 543595 F120Efb0Beb428Cae05840A41Fe75660

Bu durumu Efeler’de çözmek için mesai arkadaşlarıyla birlikte harekete geçen Başkan Yetişkin,  geçen yılın aralık ayında Engelsiz Yaşam Merkezi’ni, ocakta Kent Lokantası’nı, şubatta ise Türkan Saylan Misafirhanesi’ni hizmete açtı. Başkan Yetişkin faaliyetleriyle, ilçe sakinlerinin gönlünde taht kurdu.

Baskan Yetiskin Kenti Dayanisma Ruhuyla Yonetiyor Sosyal Projeler Tek Tek Hizmete Aciliyor 543595 9Fdbe74172969E7A14864902Bf3Fe1F2

EFELER’İN BU MERKEZİNDE ENGEL YOK

Efeler’de engelleri ortadan kaldırmak için tasarlanan Engelsiz Yaşam Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde kapılarını özel misafirlerine açtı. Kadıköy Mahallesi 2691.Sokak Numara 4’te yer alan özel mekân, 3 bin 595 metrekarelik geniş bir alanda inşa edildi. Zihinsel, işitme, görme, ortopedik ile dil ve konuşma engelli, Disleksi, Otizm ve Down Sendromu gibi özel durumları olan vatandaşlar; kendileri için özel olarak hazırlanan oyun grupları, dinlenme alanları ve sosyalleşme imkânları ile yaşamında yeni bir sayfa açma imkânı buldu. Ayrıca merkezde 375 metrekere büyüklüğünde, eğitim ve terapi programlarının sunulacağı, tüm bireylere bire bir özel eğitimin sunulacağı bir bina da yer alıyor. Özel eğitim maliyetlerinin günden güne yükseldiği bu dönemde, ücretsiz hizmet sunan merkez şehirdeki önemli bir ihtiyacı karşılamış oldu.

Baskan Yetiskin Kenti Dayanisma Ruhuyla Yonetiyor Sosyal Projeler Tek Tek Hizmete Aciliyor 543595 B6581Eb72Db188C92B9A18857D896F21

HALKIN SOFRASI KENT LOKANTASI

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, kısa bir süre sonra vatandaşların uygun fiyatlı sağlıklı gıdaya ulaşmaları için de bir kurdele kesti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ekonomi takımının da yer aldığı törende, Kent Lokantası hizmete açıldı. Zafer Mahallesi Doğu Gazi Bulvarı Numara 159’da bulunan halkın sofrası haftanın 6 günü 11.00 – 15.00 saatleri arasında 4 çeşit yemeği 100 TL gibi oldukça uygun bir fiyata vatandaşlara sunuyor. Efeler’in bu mekânı da yoğun ilgi görüyor ve vatandaşlardan takdir topluyor.

Baskan Yetiskin Kenti Dayanisma Ruhuyla Yonetiyor Sosyal Projeler Tek Tek Hizmete Aciliyor 543595 E329A82A9D594D0E449C1A851Dba58C8

GELECEĞİN AYDIN KADINLARINA TÜRKAN SAYLAN MİSAFİRHANESİ

Beslenme ve eğitimin ardından barınma sorununu da çözmek için kolları sıvayan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, T.C. Efeler Belediyesi Türkan Saylan Misafirhanesi’ni geçtiğimiz hafta hizmete açtı. Cuma Mahallesi 203. Sokak’ta yer alan bu anlamlı mekân yarının teminatı olan kadınların barınma sorununa çözüm olmak için hayata geçirildi. Tek, iki ve üç kişilik odaları bulunan, güvenlik görevlileri ve güvenlik kameraları ile korunan, konukların yemeklerini yapabilecekleri tüm araç ve gereçlerin yer aldığı mutfağı olan misafirhane, konuklarına huzur ve güven dolu barınma imkânı sunuyor. Uygun fiyatlarıyla da takdir toplayan misafirhanede, bir günlük konaklama ücreti tek kişilik odalarda 500 TL, çift kişilik odalarda 400 TL, üç kişilik odalarda ise 300 TL olarak belirlendi. Ayrıca kız öğrenciler, kamu personeli kadınlar, engelli kadınlar ve asgari ücretle geçimini sağlayan kadınlara yüzde 50 oranında indirim uygulanıyor.

Efeler'in ekipleri yakılan parkı yeniden hizmete sundu Efeler'in ekipleri yakılan parkı yeniden hizmete sundu

Tüm bu hizmetleriyle hemşehrilerinden tam not alan Başkan Yetişkin’in dayanışma ruhu ve sosyal belediyecilik anlayışıyla projelerine ara vermeden devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: BELEDİYE BÜLTENİ