Dün diploması iptal edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile basın danışmanı Murat Ongun ve kampanya direktörü Necati Özkan’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
EVİNE BASKIN YAPILDI
CHP’li Gökhan Günaydın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alındığını, “Şu anda Ekrem İmamoğlu’nun konutuna 20 araçlık kolluk kuvveti gelmiş durumda.” sözleriyle açıkladı.
CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer, "Ekrem İmamoğlu’nun konutuna sabahın erken saatlerinde 20 araç dolusu kolluk kuvveti gelmiş durumda ve gözaltına alınıyor" ifadelerine yer verdi.
“DİMDİK AYAKTA OLACAĞIM”
Ekrem İmamoğlu evine yapılan baskınla gözaltına alındı. İmamoğlu gözaltına alınırken bir video paylaştı. Paylaştığı videoda, “Üzülerek söylüyorum. Milletimizin iradesini gasp etmeye çalışan bir avuç akıl, benim sevgili polislerini bu kötülüğe alet ederek evimin, 16 milyon İstanbullunun kapısına yüzlerce polis yığılmıştır. Büyük bir zorbalıkla karşı karşıyayız ama yılmayacağımı bilmenizi istiyorum. Hepinizi çok seviyorum. Ben kendimi milletime emanet ediyorum. Dimdik ayakta olacağımı bütün milletim bilsin. O kişiye ve onun bütün bu süreci aparat gibi kullanan aklıyla mücadeleye devam edeceğim”