Erken gelen yaz sıcaklarının etkisiyle meyveler erken olgunlaşınca, kış hazırlıkları da hız kazandı. Aydın’da üretilen ve ev yapımı yöntemlerle hazırlanan tarhanalar, Türkiye’nin dört bir yanına sevk edilmeye başlandı. Yurtdışında yaşayan gurbetçiler ve Türkiye'ye gelen turistler de tarhanayı ülkelerine götürerek bu lezzeti yurt dışında da tattırıyor.

Geleneksel lezzet Türkiye’ye Aydın’dan yayılıyor

YÜZYILLIK GELENEK YAŞIYOR

Orta Asya’dan günümüze kadar ulaşan geleneksel yöntemlerle hazırlanan tarhana, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlığa faydalarıyla da ön plana çıkıyor. Tarhananın yapımında buğday unu, yoğurt, domates, biber, soğan, sarımsak gibi doğal malzemeler kullanılarak fermantasyon süreciyle elde edilen bu besin, A, B ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin. Ayrıca fosfor, iyot, silis ve kükürt gibi mineraller içeriyor.

Geleneksel lezzet Türkiye’ye Aydın’dan yayılıyor

SAĞLIK İÇİN DOĞAL BİR DESTEK

Tarhana çorbası, kış aylarında bağışıklığı güçlendirmesi ve doğal tokluk hissi vermesiyle biliniyor. Damar tıkanıklığını önlemesi, kan pıhtılaşma kabiliyetini geliştirmesi ve kansere karşı koruyucu etkisiyle sağlık açısından önemli bir yere sahip. Özellikle astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıkları için de destekleyici bir gıda olarak tüketiliyor.

Geleneksel lezzet Türkiye’ye Aydın’dan yayılıyor

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI