Aydın’ın Yenipazar ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Turhan Türeli, eşiyle birlikte geleneksel yöntemlerle yaptığı tatlı maya ekmeklerini Germencik pazarında satışa sunuyor. Akşamdan hazırladıkları ekmekleri araçlarına yükleyip pazara getiren Türeli çifti, yöresel lezzeti yaşatmaya devam ediyor.

Geleneksel yöntemle hazırlanıyor: “Bu ekmeği alan bir daha alır”

“ÜRETİM SÜRECİ 14 SAAT OLUYOR”

Tatlı maya ve nohut mayasıyla hazırlanan ekmeklerin katkısız olduğunu vurgulayan Turhan Türeli, “Katkısız nohut ekmeğidir bu. Tatlı maya ve nohut mayası diye bilinir halk arasında. Üretim süreci 14 saat oluyor. Yenipazar’ın meşhur ekmeğidir. Hatta bizim orada her mahallede fırın vardır, halk kendi yapsın ekmeğini diye. Günümüzde bu gelenek kayboldu. Eskiden herkes bizim orada bu şekilde ekmek yapardı. Közde pişer bu ekmek” dedi.

Geleneksel yöntemle hazırlanıyor: “Bu ekmeği alan bir daha alır”

Efe UTTS'den Aydın'da yerinde kurulum kolaylığı Efe UTTS'den Aydın'da yerinde kurulum kolaylığı

“TADI DAHA TATLIDIR”

Yaptığı ekmeğin diğer ekmeklerden farkını anlatan Türeli, “Bu ekmek kolay kolay bayatlamaz. Tadı daha tatlıdır ve nohut tadını verir. Bu ekmeği alan bir daha alır, öyle bir his veriyor” ifadelerini kullandı.
Fiyatlar hakkında da bilgi veren Türeli, “Büyük olanlar 80 TL, küçük olanlar 50 TL’ye satılıyor” dedi.

Muhabir: DAMLA GÜMÜŞ