Gıda teknikerliği mezunu olan Karapelit, geçen yıl eğitimini tamamladıktan sonra kendi işletmesini kurma hayalini gerçekleştirdi. Karapelit, 4 ay önce kurduğu işletmesinde balık ekmek, meze, balık pişirme ve İzmir sandviç yapıp müşterilerine sunuyor.
“GÜNLÜK 12 ÇEŞİT MEZE SUNUYORUZ”
Meze ve balık ekmek yapıp satarak Germencik’te faaliyet gösteren Karapelit, “Germencik’in ilk mezecisi olarak hizmete başladık. Günlük 12 çeşit meze sunuyoruz, kış aylarında bu sayıyı 20’ye çıkarmayı planlıyoruz.
Ayrıca, Germencik’te olmayan balık pişirme ve balık ekmek hizmeti veriyoruz” dedi. Karapelit, eşinin de kendisine destek verdiğini belirtti.
“FARKLI YÖRELERE AİT MEZE ÇEŞİTLERİ SUNUYORUZ”
Fiyatlar hakkında da bilgi veren Aylin Karapelit, balık ekmeğin 100 lira, balık pişirme hizmetinin kilogram başına 100 lira olduğunu belirtti. Meze fiyatlarınınsa kilogram başına 450 ile 650 lira arasında değiştiğini ifade eden Karapelit, mezeler hakkında da bilgi vererek, “Şu an sadece soğuk mezelerimiz var.
Fava, acılı ezme, pembe sultan, babagannuş, Rum mezesi, Yunan mezesi gibi farklı yörelere ait çeşitler sunuyoruz. Perşembe günleri özel olarak sadece balık pişirme ve balık ekmek hizmeti veriyoruz. Dört ay önce açılmamıza rağmen Germencik halkından yoğun ilgi görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Ayrıca İzmir sandviç de yaptıklarını belirten Karapelit, bu lezzetin Germencik’te pek tanınmadığını ancak halk tarafından talep gördüğünü dile getirdi.