Aydın Hedef Gazetesi'nden Musa Ölmez'in haberine göre; Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Taner Güneş, pamuk üreticilerinin yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekerek, "Mazot, zirai ilaç, gübre her şey pahalı. Üreticiler olarak hep biz mi zarar edeceğiz? Çiftçiler üretmekten vazgeçmek üzere, ama umut kaybolunca ne olacak bu işin sonu?" dedi. Güneş, 1 kilogram kütlü pamuğun 30 TL'nin altına düşmemesi gerektiğini vurguladı.

Güneş üreticinin yaşadığı soruna vurgu yaptı
Bu yıl Nisan ve Mayıs aylarında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, başta buğday ve incir olmak üzere tüm tarım ürünlerinin erken gelişmesine neden oldu. Geçen yıl, özellikle Söke Ovası ve tüm Aydın genelinde pamuk hasadı Ekim ayında başlamışken, bu sezon hasadın Eylül ayının ortalarında başlaması bekleniyor. Üreticiler, son üç yıldır 20 TL'nin altında seyreden pamuk fiyatları ve prim desteklemelerinde bu yıl artış bekliyor. Ancak, son günlerde pamuk fiyatlarının 20 TL düzeyinde seyretmesi, üreticilerde endişeye yol açtı.

Güneş üreticinin yaşadığı soruna vurgu yaptı
Söke Ziraat Odası, 1 kilogram kütlü pamuğun maliyetini 35 TL olarak belirlemiş ve en az 6 TL prim desteği talep etmişti. Koçarlı Ziraat Odası da aynı endişeleri paylaşıyor. Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Taner Güneş, 30 TL'nin altında oluşacak fiyatın çiftçinin sezonu zararla kapatmasına neden olacağını belirterek, en az 5 TL prim desteği talep ettiklerini dile getirdi.

Güneş üreticinin yaşadığı soruna vurgu yaptı
Güneş, pamuk üreticilerinin yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekerek, "Mazot, zirai ilaç, gübre her şey pahalı. Üreticiler olarak hep biz mi zarar edeceğiz? Çiftçiler üretmekten vazgeçmek üzere, ama umut kaybolunca ne olacak bu işin sonu?" dedi. Güneş, 1 kilogram kütlü pamuğun 30 TL'nin altına düşmemesi gerektiğini vurguladı.

Muhabir: MUSA ÖLMEZ