Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Özge Çümlek'in haberine göre; Aydın’ın Çine ilçesinde 34 yıllık televizyon tamircisi olan 48 yaşındaki İbrahim Kahraman, işini severek yapıyor. Bu işe nasıl başladığını anlatan Kahraman, “1990’dan önce sanayi ortamında çalıştım. Sonrasında sanayi ortamının beni yorduğunu farkettim. Mesleği öğrenmeye çalışırken, sanayide bulunan kalfalarla sıkıntılar yaşadım. 90 yılında elektriğe heves ettim, teknolojiye karşı da ilgim vardı. Bu işi öğrenmek için çalışmaya başladım” diye konuştu.
“MESLEK ELBİSE GİBİDİR, GİYDİĞİNDE YAKIŞMASI GEREKİR”
Bir insana mesleğinin yakışması gerektiğine inandığını vurgulayan Kahraman, “Meslek elbise gibidir, giydiğinde yakışması gerekir. Ben de bu elbiseyi giydim ve kendime yakıştırdım. 1998 yılında Bodrum’da dükkan açtım ama Çine’de devam etmek istedim ve memleketime döndüm. Artık bu iş benim için ekmek yemek, su içmek gibi oldu” ifadelerini kullandı.
HEM OĞLU HEM DE ÇIRAĞI
İşin devamlılığı için çırak yetiştirmeye çalıştığını ama gençlerin bu mesleğe yönelmek istemediğini dile getiren Kahraman, “Gençler, bu işlere olumlu bakmıyorlar. O yüzden yetiştirmeye çalıştığım çıraklar devam etmek istemedi. Ben de oğlumu yetiştirmeye başladım. Bayrağı artık oğluma teslim edeceğim” dedi.
5 YILDIR ÇIRAK EĞİTİMİ ALIYOR
Babasından bayrağı almaya hazırlanan; Hem evladı hem de çırağı olan 23 yaşındaki Koray Kahraman, “5 yıldır babamın yanında çalışıyorum. 18 yaşında, iş için çabalamaya başladım. Teknolojiye merakım hep vardı ve işimden de memnunum. Babamın kendine yakıştırdığı elbiseyi, ben de giydim ve yakıştı. Babam da bu süreçte çok destek oldu. Onun çırağı olmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.
GENÇ GİRİŞİMCİYİ KOSGEB, DESTEKLEDİ
Genç girişimci olarak KOSGEB desteklerinden yararlandıklarını da söyleyen Kahraman, “KOSGEB’in genç girişimcilik desteğini bir arkadaşımdan duydum. Ve başvuru yaptım. Destek kapsamında derslere girdim ve başardım. İşi öğrenme sürecinde desteklerden de yararlanmak motive ediciydi” dedi.