İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Hasan Akol, terörist başı Abdullah Öcalan’ın yaptığı örgütün feshi açıklamasının ardından serbest bırakılacağı yönündeki iddialara sert tepki gösterdi. Öcalan’ın serbest bırakılmasının gündeme gelmesinin bile Türk milletini derinden yaraladığını belirten Akol, “Türk milleti olarak vatanımızın bölünmez bütünlüğünden, bağımsızlığımızdan ve bayrağımıza olan bağlılığımızdan asla taviz vermeyeceğiz” dedi.
“KABUL EDİLEMEZ”
Akol konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, PKK terör örgütünün Türkiye’ye yıllarca acı yaşattığını hatırlatarak, “Böylesine büyük acılar yaşatan bir terörist için af ya da serbest bırakılma ihtimalinin konuşulması bile kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti, şehitlerimizin kanlarıyla kurulmuş büyük ve şanlı bir devlettir. Devletin adaleti, hainleri affetmek için değil, milletin huzur ve güvenliğini sağlamak için vardır” ifadelerini kullandı.
“VATANSEVERLERİ İYİ PARTI’YE DAVET EDİYORUM”
Açıklamasında milli birlik ve beraberlik vurgusu yapan Akol, tüm vatanseverleri İYİ Parti çatısı altında toplanmaya davet etti. “Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize miras bıraktığı milli irade ve şanlı bayrağımız her türlü siyasi hesap ve çıkarın üzerinde olmalıdır” diyen Akol, bu mücadelenin yalnızca bir siyasi partinin değil, Türk milletinin onur ve bağımsızlık mücadelesi olduğunu belirtti. Akol, “Birlikte daha güçlü, daha kararlı ve daha cesur olacağız! Ne Mutlu Türk’üm Diyene” diyerek açıklamasını sonlandırdı.