Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Akan Karaca'nın haberine göre; Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık sektörünü desteklemek ve kırsaldaki aile işletmelerini güçlendirmek amacıyla “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi"ni hayata geçiriyor. Proje kapsamında, Hayvancılık Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) ait gebe büyükbaş hayvanlar uygun maliyetle üreticilere verilecek. Tarım ve Hayvancılık Üreticileri Derneği (TAGİAD) Başkanı Tevfik Fikret Koca, konuyla ilgili açıklama yaparak, projenin kadın ve genç çiftçilere pozitif ayrımcılık sağladığını, kırsalda istihdamı artırarak göçü önlemeye katkıda bulunacağını belirtti.

“ÖNEMLİ BİR KATKI SAĞLAYACAKTIR”

TAGİAD Başkanı Koca, yapmış olduğu açıklamada, “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi, Türkiye’nin hayvancılık sektörü için önemli bir adım. Tarım ve Orman Bakanlığımızın sunmuş olduğu bu proje, büyükbaş hayvancılıkta üretim kapasitesini artırmayı, modern tekniklerin kullanımının yaygınlaştırılmasını ve çiftçilerin gelir düzeyinin artırılmasını hedeflemektedir. Bu çalışmalar neticesinde, hayvancılık sektöründeki verimliliğin artırması ve ülkemizin et ve süt üretiminde ihtiyacı karşılayabilmesi konusuna önemli bir katkı sağlayacaktır.  Ayrıca çiftçi nüfusunun her geçen gün yaşlandığı düşünülecek olursa; Kadın ve Genç Çiftçilere pozitif ayrıcalık sağlanması ve desteklenmesi ile köyden kente göçlerin önüne geçilmesi ve genç nüfusun üretime entegre edilmesi ve tarımsal üretimle uğraşan nüfusa genç nesillerin entegre edilmesi teşvik edilmiş olacaktır” dedi.

Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi hayata geçirildi

Bu talimat uygulanırsa sokakta köpek kalmayacak! 81 ilin valiliğine gönderildi Bu talimat uygulanırsa sokakta köpek kalmayacak! 81 ilin valiliğine gönderildi

“KREDİ İMKANI SUNULACAK”

Başkan Koca, açıklamasının devamında, “Projeye hak kazanan başvuru sahiplerine Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından en az 5, en fazla 15 etçi ırk gebe düve verilecek olup, Ziraat Bankası Temel Hayvancılık Kredisi kapsamında 2 yıla kadar geri ödemesiz 5 ile 7 yıllık ödeme planları sunulan sübvansiyonlu kredi imkanı sunulacaktır. Eğer başvuru sahipleri “Veteriner Hekim / Ziraat Mühendisi / Gıda Mühendisi” olması durumunda en az 5 baş en fazla 30 başa kadar etçi ırk gebe düve TİGEM tarafından hak sahiplerine teslim edilecektir.  Ayrıca hak sahiplerine verilecek hayvanların TARSİM Sigorta giderleri TİGEM tarafından karşılanacaktır” ifadelerini kullandı.

SON BAŞVURU TARİHİ 28 ŞUBAT

Koca açıklamasını, "Özellikle deprem bölgesinde bulunan çiftçilerimizin, kadın ve genç girişimci çiftçilerin muzdarip oldukları en önemli gider kalemleri arasında sigorta, yem, veterinerlik ve danışmanlık giderleri olduğu düşünülürse; Bakanlığımızın bu gider kalemlerini doğrudan destekleyecek olması Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi’nin en önemli katkıları olduğu söylenebilir. Bu desteklerden faydalanmak isteyen girişimcilerimizin son başvuru tarihi olan 28 Şubat 2025 tarihine kadar il ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleri’ne başvuruda bulunmaları gerekmektedir. 
" ifadeleriyle noktaladı.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ