Kuyucak'ta yeni dönem

Kuyucak'ta yeni dönem
 Muhabir
Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca, yerel seçim sonuçlarına ve Kuyucak Belediyesi’nin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Doğanca, Kuyucak’ı önümüzdeki 5 yılda nelerin beklediğini de anlattı.

ÖZEL HABER - Kuyucak’ta yerel seçim sonuçları başta AK Parti olmak üzere birçok kesim tarafından şaşkınlıkla karşılandı. CHP’nin adayı Uğur Doğanca, aldığı yüzde 51,15 oyla, yüzde 46,85 oranında kalan AK Partili Metin Ertürk’ün önünde Kuyucak’ın yeni belediye başkanı oldu. Seçimin ardından süreci değerlendiren Başkan Doğanca, sonuçların kendisi için sürpriz olmadığını dile getirdi. Doğanca, “Seçim sonuçları çok yönlü bir şekilde karşımıza çıktı. Ekonomik sorunların etkisi elbette vardır. Türkiye genelinde görünen bir gerçek. Ama Kuyucak’taki sonuçları yalnızca buna bağlayamayız. Seçim sürecinde planladığımız çalışmaları doğru bir şekilde kullandık. Vatandaşımızla birebir temas kurmayı başardık. Yoğun bir çalışma süreci geçirdik ve karşılığını aldık.” diye konuştu.

kuyucakta-yeni-donem-baskan-doganca-secimi-ve-sonrasini-degerlendirdi-internet-gazete-466621-49e739daeecccda866beafae060c2311.jpg

“KİMSENİN KİMSEDEN HABERİ YOK”

Seçimin ardından belediyede karşılaştığı tabloyu anlatan Başkan Doğanca, “İçeride öyle bir sistem var ki, kimsenin kimseden haberi yok. Kontrol etmek mümkün değil. İlk önceliğim bu düzeni değiştirmeye çalışmak oldu. Hala bunun için çalışıyorum. Öyle bir sistem düşünün ki kim ne iş yapıyor hiç kimse bilmiyor. Belediye adına yapılan bazı işler kayıtsız yapılıyormuş, böyle bir şey olabilir mi? Belediye resmi bir kurumdur, mutlaka yapılan her işin kayıt altına alınması gerekiyor. Kontrol mekanizmasını kurmak biraz zaman alacak. Bunu sağladıktan sonra belediyenin işleyişi çok daha düzenli ve güvenli olacaktır.” dedi.

“ZARARIN ÖNÜNE GEÇİLDİ”

Göreve başladığı kısa süre içerisinde yapılan bazı değişiklikleri anlatan Doğanca, sosyal tesislerin zarar etmesinin önüne geçildiğini dile getirdi. Doğanca, “Belediyenin sosyal tesislerinin tamamı ciddi oranda zarar ediyormuş. Nedenine baktığımızda fiyatların piyasanın çok altında olduğunu gördük. Tamam belediye işletmesi kar amacı gütmez, vatandaşa uygun fiyatlı hizmet edebilmeli ama zarar edersek hizmet edemeyiz. Yine piyasanın altında olacak şekilde zarar etmeyeceğimiz seviyeye çıkardık fiyatları.” ifadelerini kullandı.

kuyucakta-yeni-donem-baskan-doganca-secimi-ve-sonrasini-degerlendirdi-internet-gazete-466621-f2001c39e409780f6bfa436bd87f68ff.jpg

“MALİ TABLOYU ASACAĞIZ”

Belediyenin maddi durumuna ilişkin de konuşan Başkan Doğanca, “Kuyucak Belediyesi mali durum açısından kötü bir durumda değil. Çevremizdeki birçok belediyeye göre iyi durumdayız. Ama devir teslim töreninde açıklanan rakamları içeriye girdiğimizde göremedik. Kasada 20 milyon lira para olduğu söylenmişti, 13 milyon para vardı. Borcumuzun olmadığı söylenmişti, İller Bankasına ödenen taksitler var, piyasaya borçlar var. Hesaplanan piyasa borcu 9 milyon lira olarak açıklanmıştı ancak onun da eskiden gelen bazı borçların hesaba katılmadığını ve asıl borcun 12 milyon civarında olduğunu gördük. Kasadaki paranın 2 milyon lirasını da piyasaya olan ödemeler için kullanmak durumunda kaldık. Görevi devraldıktan sonra kesilen faturalar oldu, onları da tek tek ben inceledim ve o şekilde işleme aldım, reddettiğim faturalar oldu. Bir de 2 tane çöp kamyonunun geleceği söylenmişti. Onları hibe sanmıştım ama İller Bankasından kredi çekilerek alınmış, araçlar henüz gelmediği için borç da henüz yansımamış o da mevcut tablonun üzerine eklenecek. Biz zaten detaylı çalışmaları tamamlayınca belediye binasına tablo olarak asacağız.” şeklinde konuştu.

“GELİR VE İSTİHDAM ÖNCELİKLİ OLACAK”

Planladıkları projelerle ilgili de bilgi veren Uğur Doğanca, öncelikli olarak iç düzeni ve sistemi oturtmayı hedeflediğini vurguladı. Bu sistemi sağladıktan sonra birçok projeyi hayata geçirmek istediğini dile getiren Doğanca, “Yapacağımız ilk işlerden biri sokak hayvanları için rehabilitasyon merkezi olacak. Bunun için çalışmalarımızı yapıyoruz. 2024 yılı bitmeden proje için çalışmalara başlamış olacağız. Bunun dışında huzurevi projemiz vardı onu da en kısa sürede hayata geçirmek istiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ile Kuyucak’ın gelişmesi için neler yapabileceğimizi sürekli görüşüyoruz. İlçemizde birlikte çok güzel hizmetlerimiz olacak. Bizden en çok istenen şeylerden biri iş. İstihdam yaratacak yeni alanlar açmaya yönelik çalışmaları hayata geçireceğiz. Belediye bünyesinde yeni tesis açmak olabilir, var olan tesislerimizde iyileştirmeler bir takım değişiklikler olabilir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.