Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Özge Çümlek'in haberine göre; Nazilli Belediyesi Şubat ayı olağan Meclis toplantısı Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik başkanlığında gerçekleştirildi. Üç gündem maddesiyle toplanan mecliste Nazilli Belediyesi ile TCDD arasında yapılacak olan protokol için Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’e yetki verildi.
Başkan Tetik, “Nazilli Belediyesi ve TCDD arasında Hangar kafe ile ilgili protokol var, protokolün yenilenme zamanı geldi, TCDD ile iyi ilişkiler içerisindeyiz. Kafeyi kiralayıp alt geçidin bakımını yapıyoruz. Hem Aydın hem İzmir bölge müdürü ile görüştüm pazartesi günü için randevu aldım, protokolü yenileyip Hangarın işletmesine devam ettirmek istiyoruz.” dedi. Madde oy birliğiyle kabul edildi.
MENDERES NAZBEL’E DEVREDİLDİ
Gündemin ikinci maddesinde Nazilli Belediyesi Menderes Et ve Balık Lokantası işletme hakkının ayni sermaye olarak Naz-Bel A.Ş’ye devredilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Başkan Tetik, bu çalışmanın da restoranın daha denetlenebilir ve iyi hizmet sağlaması amacıyla yapıldığını belirtti. Tetik, “Değer tespiti yaptık ama tapuda şerh koyup sadece işletme hakkını veriyoruz, işletme dışında başka hiçbir şey yapamıyoruz. İçiniz rahat olsun şerh olacak. Bir hantallık oluyor, personel vereceksiniz olmuyor, alım yapacaksınız ihale gerekiyor. İşletmede aksilikler oluyor, tam istediğiniz gibi ilerlemiyor.” ifadelerini kullandı.
“SAYIŞTAY UYARILARINI DİKKATE ALIYORUZ”
Başkan Tetik, toplantı sonunda daha önce Sayıştay raporlarında yapılan uyarıları dikkate alarak hareket ettiklerini ve sorunları tek tek ortadan kaldırmaya yönelik çalıştıklarını söyledi.
Gündemin son maddesinde ise Nazilli İlçesi Zafer Mahallesi Ada: 2093 Parsel: 1 uygulama imar planı değişikliğinin görüşülmesi oy birliğiyle imar komisyonuna sevk edildi.
Verilen aranın ardından ikinci oturum yapıldı, imar komisyonuna sevk edilen madde komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.