Nazilli Kuaförler ve Berberler Odası, 2026 yılı olağan genel kurulunu 1 Ocak - 31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirecek. Nazilli’de 30 yıldır erkek berberi olarak hizmet veren Cengiz Çiftçi, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısıyla başkan adaylığını açıkladı. Destekçileriyle birlikte cemiyeti ziyaret eden Çiftçi, adaylık sürecini ve üyelere yönelik projelerini paylaştı. Mevcut yönetimin 3 dönemdir yaptığı hizmetlere teşekkür eden Çiftçi, “Daha iyisini yapmak için aday oldum. Oda üyelerimizin sorunlarını biliyoruz ve çözümler üretmek için yola çıktık.” dedi.
Meslek sorunları ve yapmayı planladıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Çiftçi, “Geçtiğimiz günlerde Kütahya'da yapılan 20 yaş altı erkek berberleri yarışmasında Nazilli'den bir meslektaşımız Türkiye 1. si oldu. Bu tür yarışmaları Nazilli'de yapmak istiyoruz.” diye konuştu.
“ÜCRET TARİFESİ İÇİN ÜYELERLE İSTİŞARE EDİLECEK”
Meslektaşlarının yaşadığı sorunlara değinen Çiftçi, ücret tarifelerinin esnafı ve vatandaşları mağdur edebildiğini belirterek, “Göreve gelirsek, ücret tarifelerini yalnızca yönetim kurulumuzla değil, tüm üyelerimizle istişare ederek üst kurullara ileteceğiz” dedi. Çiftçi ayrıca, meslek liselerinden yeterli eleman yetişmediğini ve devlet desteklerinin kaldırılmasının sektörü olumsuz etkilediğini vurguladı.
“ODALAR SİYASETTEN BAĞIMSIZ OLMALI”
Adaylığının siyasi bir bağlantısının olmadığını ifade eden Çiftçi, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık’la berber koltuğunda çekildikleri fotoğrafın sorulması üzerine, “Ben bu kararı daha önce almıştım. Haluk Alıcık ile uzun yıllardır tanışıyoruz, ancak odalara siyaset girmemeli” şeklinde konuştu.
Cengiz Çiftçi, Nazilli’de berber ve kuaförlerin haklarını daha güçlü savunacak bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini belirterek, seçim sürecinde meslektaşlarından destek istedi.