Kış mevsiminin vazgeçilmez lezzeti ve şifa kaynağı tarhanalar kış için hazırlanmaya başladı. Aydın’ın Nazilli ilçesinde evlerin büyük çoğunluğunda kışlık tarhana hazırlığı yapılıyor. Tarhanasını kendisi hazırlamayanlar için de doğal ev yapımı bu şifalı lezzet, pazar tezgahlarında alıcılarına ulaşıyor.
BU YIL ARTIŞ FAZLA DEĞİL
Nazilli’de 20 yıldır pazarlarda kendisi yaptığı ürünleri satan Şennur Bulut, yeni yılın tarhanalarını ilk kez bu hafta pazara getirdiğini söyledi. Ev yapımı tarhanaya ilginin yoğun olduğunu anlatan Bulut, “İlk kez bu hafta tarhana getirdim. Yeni oldu daha, her yıl yaparım, yılda 150 kilogram tarhana hazırlıyorum. Bu yıl fiyatını fazla arttırmadık. Geçen yıl 200 liraya satıyordum, bu yıl 250 liradan veriyorum. Pazarın dışında internetten de satış yapıyorum.” diye konuştu.
BİR HAFTADA TÜKETİME HAZIR
Tarhanayı nasıl hazırladığını da dile getiren Bulut, “Tarhanaya biber, un, domates, tarhana otu, tereyağı kaynatıyoruz. Daha sonra sıcak sıcak yoğuruyoruz. Mayalanma süresi oluyor. En son da seriyoruz kurutuyoruz. Ben bir hafta içinde hazır ediyorum.” dedi.