Aydın Hedef Haber İnternet Sitesi'nden Mine Eren'in haberine göre, Nazilli’de ismini vermek istemeyen bir hayırsever, çocukları ibadete teşvik etmek amacıyla ilginç bir kampanyaya imza attı. Pınarbaşı Camisi ve Ağa Camisi’ne astığı pankartlarla kampanyasını duyuran vatandaş, 40 gün boyunca namaza gelerek namaz sureleri ve Kur’an öğrenen çocuklara hediye vereceğini duyurdu.
Kampanya, hem çocuklardan hem de ailelerinden büyük ilgi gördü. 40 günlük sürenin sonunda çekilişle belirlenen çocuklar tablet, drone, notebook ve bisiklet hediyelerine kavuştu.
“İLK KEZ BÖYLE BİR UYGULAMA YAPILDI”
Kampanyanın organizasyonunda yer alan Pınarbaşı Camii İmamı Fatih Eroğlu, bu uygulamanın Nazilli’de bir ilk olduğunu belirterek “Sabah namazları erken saatlerde olduğu için kız çocuklarımız ile camiye uzak oturan erkek çocuklarımız evlerinde namazlarını kıldı ve aileleri görüntü alarak bize gönderdi.
Bazı çocuklarımız ise her sabah camiye gelip namazlarını kıldılar, sureleri ve Kur’an okumayı öğrendiler. 40 gün süren bu süreç sonunda yapılan kura çekimiyle her hediyeden birkaç tane olmak üzere çocuklarımıza teslim ettik. Hediyelerin finansmanını hayırseverler karşıladı. Bu güzel etkinliğe katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.