Karakaş, konuşmasına Madenciler Günü dolayısıyla madencileri kutlayarak ve hayatını kaybedenleri anarak başladı. Ardından, çip uygulamasını eleştiren Karakaş Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenerek çağrıda bulundu.

Aydın’da ‘Gürz-28’ operasyonu Aydın’da ‘Gürz-28’ operasyonu

“ENERJİ BAKANLIĞI YOK MU?”

Karakaş konuşmasında, “Vergimatik Mehmet Şimşek Bey yeni bir görev üstlendi. O da şu mucitliğe başladı. Şöyle ki, şimdi bir çip icat etti, tabi kendi icat etmedi, İsrailler icat etti. Türkiye'den de özel seçilmiş bir firma aracılığıyla bu çip Türkiye'ye geliyor. Ama İsrail firması üretiyor ama hani biz İsrail'le ticaret yapmadığımız için bunu Kanada üzerinden getiriyorlar. Peki bu çip ne işe yarıyor? Bu çipi niye istiyorlar? Bu çip kaçak petroldeki kaçağı ortadan kaldırmak için Türkiye'deki araçların benzin depolarına takarak bu çipi uygulamaya sürüyorlar. Peki şimdi bu UTTC dediğimiz ulusal taşıt tanınma sisteminin çipi üreten İsrail firması çipi getiren bir Türk firması bir dolara üretiyor İsrail firması 8 dolara Türk firmasına veriyor. Türk firması 30 dolara bizim darphaneye veriyor ve darphanede bin 810 artı KDV'ye vatandaşın aracına takıyor. Peki şimdi burada niye darphane? Yani araçların yakıt deposuna takılacak çip Darphane mi görevlidir? Darphane mi takmak zorundadır? Enerji Bakanlığı yok mu? Ya da bu Maliye Bakanlığı vasıtasıyla yapılacak Geliri Derneği Başkanlığı yok mu? Ama darphane yapıyor” dedi.

Ömer Karakaş’tan çip uygulamasına sert eleştiri!

“İSRAİL FİRMASININ ÜRETTİĞİ ÇİPE NE KADAR GÜVENEBİLİYORUZ?”

Çiplerin güvenilirliğini sorgulayan Karakaş, “1 Ocak 2025'e kadar ilk etapta ticari araçlara takılacak bu. şöyle ki ticari araçlar Türkiye'de yaklaşık sekiz buçuk milyon. 1 Ocak 2025 kadar da süre verildi. Tabii bu süre yetmeyecek. Sonrasında da 2025 yedinci ayından itibaren de Türkiye'deki 30-35 milyon araca takılacak. Şimdi kaçak petrol bu şekilde mi önlenir? Şimdi niye İsrail firması bu çipi üretiyor? Veya İsrail firmasının ürettiği bir çipe ne kadar güvenebiliyoruz?” diye konuştu.

“BU TAMAMEN VATANDAŞI SOYMAK DEMEKTİR”

Karakaş, İsrail üretimi çiplerin arabalara takılmasının mantıksız olduğuna vurgu yaparak üretimin Tayvan gibi çip üretiminde uzmanlaşmış ülkelerle yapılabileceğini belirtti. Karakaş, “Cumhurbaşkanı şu kürsüde konuşma yaparken dedi ki İsrail bizim için en büyük tehdit. Yani böyle bir tehdit varken İsrail ürettiği çipi biz yakıt depolarımıza takacağız. Peki yarın bunlar patlarsa ne yapacağız? böyle bir şeye gerek yok. Böyle bir yöntemle bu da önlenmez. Bu tamamen vatandaşı soymak demektir. Ama illaki böyle bir şeye gerek varsa dünyanın en büyük çift fabrikası Tayvan'da yani dünyadaki mikroçip konusunda dünyanın tüm ihtiyacının yüzde altmış ikisini Tayvan karşılıyor. Bu fabrika karşılıyor ve Tayvan'la hiçbir problemimiz yok. Yani illa çip takılacaksa Tayvan'la anlaşsaydınız ama buna da gerek yok. Şimdi burada yapılan işlem şudur arkadaşlar. vatandaşı soyup vatandaşı eziyet ederek yoksulluk içindeki bu vatandaşı petrol şirketlerine petrol firmalarını soyarak birilerini zengin etmenin başka ötesine gidecek bir konu değildir” ifadelerini kullandı.

“BU MİLLETE EZİYET ETMEYİ BIRAK”

Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e çağrıda bulunan Karakaş, uygulamanın vatandaşın mağduriyetini artırdığını belirterek, “Bundan bir an önce dönülmesi lazımdır. Eğer petroldeki kaçağı önlemek istiyorsanız çok zor bir şey değil. Ticari araçlara taşıt tanıma sistemi getirirsiniz. Bin 810 artı KDV 1 Ocak itibariyle yüzde 38 daha zam yapılacak. Artık yoksulluk içerisindeki vatandaşımızın sırtından inin. Bu vatandaşa daha fazla zulmetmeyin. Bir işi yapıyorsanız doğru düzgün yapın. Buradan da Hazine ve Maliye Bakanı sayın Mehmet Şimşek’e sesleniyorum. Lütfen görevini doğru düzgün yap. Mucitliği bırak. Bu yol yol değildir. Bu millete eziyet etmeyi bırak. Yazıktır, günahtır” dedi. 
 

Muhabir: DAMLA GÜMÜŞ