Osmanlı Devleti'nin ana sarayı olarak kullandığı ve yaptırdığı en son büyük saray olarak bilinen Yıldız Sarayı, 6 yıllık bir restorasyon çalışmasının ardından hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldız Sarayı'nı Ağustos ayına kadar ücretsiz bir şekilde ziyarete açıldığını, "Bugünden itibaren halkımıza açtığımız bu mekanı, önümüzdeki ayın sonuna kadar, bu ay dahil, ücretsiz olarak ziyarete açmış olacağız." demişti.

Whatsapp Image 2024 07 20 At 15.04.13 (1)

100 YILLIK ESER

19. yüzyıldan kalma gösterişli bir Osmanlı sarayı olan Yıldız Sarayı, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunuyor. Yıldız Sarayı'nın ilk köşkü Sultan III. Selim zamanında yapıldı, sonraki padişahlar da buraya çeşitli köşkler inşa ettirdi. 
Abdülhamid, Dolmabahçe'den buraya taşınınca saray "Yıldız Saray-ı Hümâyunu" adını aldı. Yıldız Sarayı, 2024 yılının Ağustos ayı sonuna kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Korkutan deprem! Birçok ilden hissedildi Korkutan deprem! Birçok ilden hissedildi

Whatsapp Image 2024 07 20 At 15.04.48

YILDIZ SARAYI NEREDE?

Yıldız Sarayı, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yer alan alıyor. 

YILDIZ SARAYI GİRİŞİ ÜCRETLİ Mİ?

Yıldız Sarayı, 2024 yılının Ağustos ayı sonuna kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek. 

Sonrasındaki ziyaretlerde ise müze kartı veya giriş ücreti satın alınması gerekecek. 

Whatsapp Image 2024 07 20 At 15.04.13

YILDIZ SARAYI TARİHÇESİ

Yıldız Sarayı, 19. yüzyıldan kalma gösterişli bir Osmanlı sarayıdır. Geniş iç kısmı, pavilyonları ve avlularıyla dikkat çeken saray, Osmanlı padişahı II. Abdülhamit döneminde Osmanlı Devleti'nin ana sarayı olarak kullanılmıştır.

Yıldız Sarayı'nın ilk köşkü Sultan III. Selim zamanında yapılmıştır. Sonraki padişahlar da buraya çeşitli köşkler inşa ettirmişlerdir. Nisan 1877'de II. Abdülhamid, Dolmabahçe'den buraya taşınınca saray "Yıldız Saray-ı Hümâyunu" adını almıştır. Bu dönemde saray Osmanlı Devleti'nin yönetim merkezi olarak kullanılmıştır.

Whatsapp Image 2024 07 20 At 15.04.35

1924'te Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullanımına bırakılan Yıldız Sarayı, Harp Akademileri olarak hizmet görmüştür. 1977 yılında Kültür Bakanlığı'na devredilmiş ve restorasyon çalışmaları başlamıştır. Günümüzde müze olarak hizmet vermektedir.

Kaynak: Haber Merkezi