Yeni düzenlemeye göre, Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde en az 20 yetkili servis istasyonunun kurulması zorunlu hale geldi. İthalatçı firmaların, bu servisleri Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından belgelendirerek, hizmet standartlarına uygun olduğunu kanıtlamaları gerekecek. Bu adım, ithal edilen elektrikli ve hibrit araçların servis ve bakım hizmetlerine erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyor. 

Polisleri şaşkına çeviren ihlal! Kaputa oturup ayaklarıyla başka aracı ittirdi Polisleri şaşkına çeviren ihlal! Kaputa oturup ayaklarıyla başka aracı ittirdi

Otomotiv ithalatına yeni şartlar getirildi 

BAKIM VE ONARIMDA YETERLİLİK ŞARTI 

Araçların bakım ve onarımını üstlenecek teknik personelin de belirli yeterliliklere sahip olması gerekiyor. TSE veya Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından verilecek yeterlilik belgeleri, bu alanda çalışacak kişilerin elektrikli ve hibrit araçlar konusunda donanımlı olmasını sağlayacak. Bu sayede, araç sahipleri bakım ve onarım hizmetlerinde uzman kişilerden destek alabilecek. 

Otomotiv ithalatına yeni şartlar getirildi 

TİP ONAYI OLMAYAN ARAÇLAR  

Tip onayına tabi olmayan elektrikli ve hibrit araçların ithalatında ise TSE’den alınacak muafiyet ya da kapsam dışı yazısı, gümrük idareleri tarafından talep edileceği belirtildi. Böylece, tip onayı olmayan araçların ithalatında belgelendirme süreci düzenli hale getirilecek. Bu yeni düzenleme, Türkiye’de elektrikli ve hibrit araç pazarının büyümesine katkı sağlayacak gibi görünüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ