Osmanlı'nın Parmak İzi
"Osmanlı'nın parmak izi", "Açık hava müzesi", "Kendini koruyan kent", "En iyi korunan 20 kent" gibi unvanları bulunan Safranbolu ilçesinin susamsız simidi olan ‘Safranbolu Simidi’, 162 yıldır lezzetiyle damakları şenlendiriyor.
Odun ateşinde pişirilen simit vatandaşların tercihi olurken, fırın sahibi Mehmet Koca 162. yıla özel kampanyaya imza attı. Koca, simidi yüzde 50 indirimle 5 liradan satmaya başladı.
Bu Yıla Özel Kampanya
Hayata geçirdiği kampanyayla ilgili açıklamalarda bulunan Koca, ‘Safranbolu Simidi’nin üretimini dördüncü kuşak olarak devam ettirdiğini, vatandaşlara böyle bir jest yapmak istediğini aktardı. Safranbolu Simidi’nin diğer yöredeki simitlerden çok farklı olduğunu aktaran Koca, “Bunlar makarna gibi sıcak suda bakır kazanlarda haşlanıp gördüğünüz gibi odun ateşinde pişer.
Biz bu işi 162 yıldan beri devam ettiriyoruz. Bunu sürekli vurguluyorum ama bu yıla özel bir kampanya yaptık. Safranbolu Simidi’ni 5 lira yaptık. Vatandaşlarımız, halkımız yesin diye. Öyle bir kampanya yapalım dedik” ifadelerini kullandı.
Yarı Yarıya İndirim
Koca, kampanyanın bir süresinin bulunmadığı da dile getirdi. Koca, şunları kaydetti: “Bizim zaten talepten yana hiçbir sıkıntımız yok. Safranbolu halkına bir jest olsun istedik. Yarı yarıya indirim yaptık. Yaptığımız kampanyamıza bizim buranın lakabıyla ‘Hora Geçü’ dedik.”