Söke Belediyesi 73 taşınmazı satışa çıkarıyor!

Söke Belediyesi 73 taşınmazı satışa çıkarıyor!
Söke Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis gündemine alınan 'belediyeye ait 73 adet taşınmazın satışının yapılması' hususu, oy çokluğu ile kabul edildi. Cumhur İttifakı Meclis üyeleri, Söke'nin emanetine sahip çıkılmadığı gerekçesiyle taşınmazların satışına karşı çıktı.

Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, mazeretleri nedeniyle Ahmet Cumhur Sakız ve Reşit Kızılırmak katılmadı. Meclis toplantısına, belediyeye ait 73 adet taşınmazın satışına onay verilmesi damga vurdu. Taşınmazların satışı oy çokluğu ile kararlaştırılırken, Cumhur İttifakı meclis üyeleri alınan karara tepki gösterdi.
Toplantıda, Cumhur İttifakı tarafından verilen önergeler mecliste kabul edilmedi. Önergenin gündeme alınması konusunda Cumhur İttifakı ısrarcı olunca önerge oylamaya sunuldu ve CHP'li Belediye Meclis üyelerinin oyları ile reddedildi. Taşınmaz satışı ile ilgili önergenin de yine CHP'li Belediye Meclis üyelerinin oyları ile gündeme alınması reddedildi.

CUMHUR İTTİFAKI'NDAN BÜYÜK TEPKİ!

Konuyla ilgili Cumhur İttifakı Meclis üyeleri tarafından yapılan açıklamada, "Seçimlerden önce boy boy verilen manşetlerde Söke Belediyesi olarak 'Taşınmaz satışı yapmayacağız taşınmaz kazandıracağız şeklinde beyanlarınız olmasına rağmen seçim sonrasında ikinci defa toplanan Belediye Meclisi gündeminde 73 adet taşınmazın satış yapılması hususunda karar aldırmaya çalışmaktasınız. Tüm meclis üyeleri Söke Belediyesi'ne ait taşınmaz satışına 'hayır' diyerek Sökeli hemşerilerimizin emanetine sahip çıkacaktır. Söke Belediyesi Sökeli hemşerilerimiz emanetidir. Bu emaneti en iyi şekilde yönetmek ve Sökeli hemşerilerimiz hizmet etmek ve bu emanete sahip çıkmak bizlerin görevidir. Bizler Sökeli hemşerilerimizin yararına olan tüm işlerde varız ancak yapılan tüm hatalı iş ve işlemler ilgili yasanın verdiği tüm yetkilerimizi Sökeli hemşerilerimiz yararına kullanacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz" ifadeleri kullanılmıştı. Ancak tüm bu açıklamalara rağmen meclis toplantısında belediyeye ait taşınmazların satışına oy çokluğuyla onay verildi.

KOMİSYONLAR DEĞERLENDİRECEK

Söke Belediyesi'nin 2023 mali yılına ait gider gelir kesin hesabının Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilmesi, mecliste oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 2. maddesinde, Konak ve Yenidoğan mahallelerinde parsel sahiplerinin 1/1000 ölçekli mevcut uygulama imar planlarında konut alanı arazisi kullanımındaki alanların zemin katının ticaret alanı olarak kullanılmasına yönelik teklifleri, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ilgili maddeleri kapsamında, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edildi. Kemalpaşa Mahallesi'nde 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarında nakil hattı ile trafo alanlarının işlenmesine yönelik Uygulama İmar Planı değişikliği konusu İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edildi.


Söke Cumhuriyet Mahallesi'nde bazı taşınmazların ticaret artı konut alanı ile otopark alanı kullanımlarının yeniden düzenlenmesi amaçlı hazırlanan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Plan değişikliği Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararı ile onaylanıp askı süreçleri tamamlanması nedeniyle 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına uygun hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edildi.

HALI SAHANIN TAHSİSİ GÖRÜŞÜLECEK

Yuvaca Mahallesi'nde bulunan halı sahanın bakım onarım işlerinin yapılabilmesi için taşınmazın Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne tahsisi konusu, Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Söke Belediyesi'ne ait Efes Kültür Merkezinin kültürel, sanatsal ve diğer sosyal etkinliklerde süreli olarak tahsis edilmesi için ücret tarifesinin belirlenmesi konusu, Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.