'Söke pamuğu' AB'nin ilkleri arasına girecek

'Söke pamuğu' AB'nin ilkleri arasına girecek
 Muhabir
Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından Söke pamuğu için Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'na yapılan coğrafi işaret tescil başvurusu uygun bulundu. Başvuru, AB Resmi Gazetesi’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Söke Pamuğu 3 aylık itiraz süresinin ardından, Avrupa Birliği'nde ilk coğrafi işaret alan pamuk ürünü olacak.

"DÜNYA ÇAPINDA DUYULMASINI İSTEDİK"

Söke Ticaret Borsası Başkanı Nejat Sağel, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Göreve geldiğimden bu yana hep Söke Ticaret Borsası'nın vizyonu doğrultusunda ilerledim. 'Söke'de tarım ürün ve üreticilerine nasıl daha fazla değer katabiliriz?' düşüncesi doğrultusunda meclisim ve yönetim kurulu üyelerim ile istişareler yaptık. Bunun sonucunda Söke pamuğumuzun ilk olarak ülkemizde tescillenmesini, daha sonra da dünya çapında duyulmasını istedik" ifadelerini kullandı.

soke-pamugu-abde-tescil-yolunda-465174-93314d00814f5c3590d70a7606894518.jpeg

"PAMUĞUMUZ HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞUYOR"

"Bunun için Avrupa Birliği Komisyonu Tarım Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğü'ne tescil başvurusunda bulunduk ve başvurumuz 25 Nisan 2024 tarihinde C/2024/2893 sayılı AB komisyonu resmi gazetesinde ilan edildi" diyen Sağel, şunları kaydetti: "3 aylık itiraz süresinin ardından AB'de coğrafi işaret tescilli ilk pamuk, Söke pamuğumuz olacak. Söke pamuğumuz yıllardır hak ettiği değere kavuşuyor. Bizler de buna aracı olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Pamuk ekim zamanı üreticilerimize bu müjdeli haberi vermenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu ilanın ülkemiz ve Söke’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bereket ve değer getirmesini temenni ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.