Tavuk fiyatını düşürmek için kısıtlama formülü

Tavuk fiyatını düşürmek için kısıtlama formülü
 Muhabir
Ticaret Bakanlığı, kanatlı eti ihracatının 1 Mayıs 2024'ten 31 Aralık 2024'e kadar aylık bazda en fazla 10 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verdi. Fahiş fiyat uyguladığı belirlenen firmalara da ceza kesildi.

Ticaret Bakanlığı, beyaz et sektöründe artan fiyatların önüne geçmek için ihracat ksıtlamasına gitti. Bakanlıktan yapılan basın açıklamasında, kümes hayvancılığı ürünlerinin 2023 yılının Mayıs ayı içerisinde İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesine alındığı hatırlatıldı. Yapılan açıklamada, "2024 yılının ilk aylarında tavuk eti fiyatlarındaki artış hızının genel enflasyonun, yem ve enerji gibi maliyet kalemleri ile döviz kurundaki aylık fiyat değişimlerinin çok üzerine çıktığı gözlemlenmiştir. Bu durum, söz konusu ürün grubunda olağan piyasa şartlarının dışına çıkıldığını ve olağan fiyatlama davranışlarının bozulduğunu göstermiştir." ifadeleri kullanıldı.

Tüketim alışkanlıklarındaki ve iç talepte yaşanan değişimlerin, spekülatif fiyat yükselişlerini beraberinde getirdiğinin görülmesi üzerine, iç piyasada tüketici refahının korunabilmesi için bütün ve parça dahil olmak üzere, tavuk eti ihracatının 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verildiği ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, tavukçuluk sektöründe fahiş fiyat uygulayan 8 firmaya da para cezası yazıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.