Yaz aylarının gelmesiyle birlikte baş gösteren deri hastalıkları, beraberinde bu rahatsızlıkların tedavisini de oldukça merak konusu yapmıştır. Bu kapsamda sıcak havayla birlikte ortaya çıkan pişik, kızarıklık ve mantar gibi cilt hastalıkları vatandaşların en büyük sorunlarından biridir. Dolayısıyla günlük hayatı olumsuz yönde etkileyen bu rahatsızlıkların çözüm yolunu oldukça merak ediliyor. Bu noktada ise karşımıza Travazol krem çıkıyor. Peki Travazol krem ne işe yarar? İşte detaylar…

Travazol Krem Ne İşe Yarar?

Travazol krem özellikle el ve ayak parmaklarının arasında, kasıklarda veya genital bölgede ortaya çıkan deri hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Bu kapsamda egzama belirtileriyle baş gösteren mantar ve ağır iltihap durumlarının tedavi süreci için oldukça önemlidir.

Travazol Ne İçin Kullanılır?

Travazol krem ne işe yarar sorusuna genel bir cevap verdik. Şimdi de konuyu biraz genişletelim ve bu kremin hangi durumlarda kullanıldığına detaylı bir açıklama getirelim…

Travazol ne için kullanılır sorusunun cevabı aşağıda yer almaktadır:

Boykot Olmayan Dondurma Markaları Hangileri? Yerli Malı Dondurmalar Boykot Olmayan Dondurma Markaları Hangileri? Yerli Malı Dondurmalar
  • Deri iltihabı
  • Egzama
  • Alerjik durumlarla birlikte ortaya çıkan kaşıntı ve kızarıklık
  • Pişik
  • Deride meydana gelen yanma hissi
  • İleri derece olmayan güneş yanıkları
  • Deride meydana gelen sızlama
  • Deri mantarları (Kasık mantarı, tırnak mantarı, ayak mantarı vb.)

Travazol Krem Ne Ise Yarar 2

Travazol Krem Ayak Mantarına İyi Gelir Mi?

Travazol krem ne işe yarar sorusu kapsamında vatandaşın merak ettiği bir diğer konu, Travazol krem ayak mantarına iyi gelir mi sorusudur. Travazol krem içeriğinde; polisorbat, vazelin, alkol, likit parafin ve distile su barındırmaktadır.

Bu sebeple yaz aylarında ortaya çıkan ve özellikle ayak terlemesinden dolayı meydana gelen mantar rahatsızlıklarının tedavilerinde kullanılmaktadır. Bu kapsamda Travazol kremin ayak mantarı tedavisinde oldukça başarılı sonuçlar verdiği bilinmektedir.

Travazol Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Peki Travazol krem kaşıntıya iyi gelir mi? Medikal bir merhem olan Travazol krem, alerjik durumda meydana gelen kızarıklık ve kaşıntı hissini en aza indirmektedir. Dolayısıyla böcek sokması, deri kuruluğu ve güneş yanığından kaynaklı olan kaşıntıların tedavisinde kullanılmaktadır.

Travazol Krem Nedir?

Travazol krem ne işe sorusunun yanında merak edilen bir diğer konu, bu kremin içeriği olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki Travazol krem nedir, içeriği nasıldır? Medikal bir merhem olarak bilinen Travazol kremin etken maddeleri; 10 mg izokonazol nitrat ve 1 mg diflukortolon valerattır.

Deri hastalıklarının tedavisinde kullanılan Travazol kremin yardımcı maddeler ise likit parafin, polisorbat 60, disodyum EDTA, vazelin, setostearil alkol, sorbitan stearat, distile su olarak karşımıza çıkmaktadır.

Travazol Krem Ne Ise Yarar 3

Travazol Krem Yan Etkileri

Bilindiği üzere her tıbbi ilacın faydası kadar yan etkisi de bulunmaktadır. Bu kapsamda vatandaş; Travazol krem ne işe yarar sorusuyla birlikte, ilacın yan etkilerini de oldukça merak etmektedir. Travazol krem kolay tolere edilebilir bir kremdir. Dolayısıyla yan etkileri çok sık gözlenmez. Ancak özellikle hassas ciltlerde, çeşitli reaksiyonlara sebep olabilmektedir.

Travazol krem yan etkileri ise ilacın prospektüsünde yer alan bilgilere göre, aşağıda yer almaktadır:

  • Uygulanan bölgede tahriş veya yanma hissi
  • Uygulanan bölgesinde kızarıklık ya da kuruluk
  • Uygulama bölgesinde kaşıntı ya da kabarcık oluşumu
  • Deride sivilce ya da akne oluşumu
  • Kıl kökü iltihabı
  • Uygulama bölgesinde kıllanma
  • Nefes almada güçlük

Travazol Krem Nereye Sürülmez?

Travazol krem ne işe yarar başlığı altında, merhemin deri hastalıklarına iyi geldiğine ve cilde uygulandığına değinmiştik. Ancak merak edilen başka bir konu daha vardır: Travazol krem nereye sürülmez? Travazol krem, cildin her bölgesine uygulanabilmektedir. Bununla birlikte, bazı durumlarda kullanılmamalıdır.

Travazol krem hangi durumlarda ve nereye sürülmez sorusunun cevabı ise aşağıda yer almaktadır:

  • Travazol kremin uygulandığı bölgede tüberküloz (verem) veya frengi enfeksiyonu bulunuyorsa
  • Travazol kremin uygulandığı bölgede herpes, zona veya su çiçeği gibi viral enfeksiyonlar varsa
  • Travazol krem kullanan kişinin Rozasea gibi cilt hastalığı varsa
  • Yüze uygulanacaksa, ağız çevresinde cilt enfeksiyonu varsa

Travazol Krem Yüze Sürülür Mü?

Travazol krem cildin her bölgesine uygulanabilmektedir. Ancak yüze kullanılması için uzman bir doktora başvurulması önerilir. Çünkü Travazol kremin yüze, kasık bölgesine ya da koltukaltına uygulanması; olası yan etkilerin oluşma riskini artırmaktadır.

Travazol Krem Ne Ise Yarar 1

Travazol Krem Fiyat 2024

Travazol krem ne işe yarar sorusuna, merhemin birçok deri rahatsızlığına iyi geldiği cevabını verdik. Peki Travazol krem ne kadardır? Bilindiği üzere 2024 yılında tüm tüketim maddelerine ve tıbbi ilaçlara zam gelmiştir. Bu zamdan etkilenen ilaçlardan biri de Travazol kremdir.

Travazol kremin 2024 yılı fiyatı ise aşağıdaki gibidir:

  • Eczanelerden temin edilebilen Travazol krem, 130,28 TL fiyatla satışa sunulmaktadır.

Sık Sorulan Sorular

Travazol krem ne işe yarar, nedir, fiyatı ne oldu gibi sorulara cevap verdik. Şimdi de vatandaşın bu konu hakkında merak ettiği diğer noktalara değinelim…

Travazol Krem İltihaba Sürülür Mü?

Travazol krem ne işe yarar başlığı altında merhemin; mantar, kızarıklık, egzama ve kaşıntı gibi sorunlara çare olduğunu söyledik. Bu rahatsızlıklar ciltte oluşan iltihap sonucunda ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla Travazol krem, iltihaplı bölgeye sürülebilmekte ve tadavi sürecinde kullanılabilmektedir.

Travazol Krem Kortizonlu Mu?

Travazol krem hakkında merak edilen bir diğer konu ise merhemin içerisinde kortizon olup olmadığıdır. Bununla birlikte Travazol kremin içerisinde kortizon bulunduğu bilinmektedir. Bu sebeple bir mantar ilacı olarak bilinse de içerisinde bulundurduğu kortizon kaşıntı, kızarıklık, bakteri ve egzama gibi rahatsızlıkları tedavi etmektedir.

NOT: Yukarıdaki bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup herhangi bir tavsiye niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir ilaç kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Kaynak: HABER MERKEZİ