Zengin Türk Mutfağı’nın dünyaya tanıtılması noktasında Kültür ve Turizm Bakanlığı yönetiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın girişimiyle 21-27 Mayıs tarihleri “Türk Mutfağı Haftası” ilan edildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle bu yıl üçüncü kez Türkiye Cumhuriyeti’nin dış temsilcilikleri ve yurt içinde Türk Mutfağı tanıtıldı.
Yurtdışında da kutlanan Türk Mutfağı Haftası Aydın’da iki etkinlikle kutlandı. Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde kutlaman haftanın ikinci etkinliği Kuşadası’nda bir otel de gerçekleşti.
ÖDÜLLÜ ŞEF AYDIN’A GELDİ
Antalya Altın Kep Türkiye birincisi Şef Emre Turan ve ekibi; geleneksel, sağlıklı, atıksız ve sürdürülebilir gıdalar üzerine Aydın’ın yöresel ve coğrafi konum işaretli ürünleri ile sofra hazırladı.
Ege bölgesinin geleneksel olarak sağlıklı ve sürdürülebilir Akdeniz tipi beslenme şeklini öne çıkaran Turkaegean lezzetlerinden olan Aydın Yöresel yemeklerine yer verildi.
Etkinliğe; Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir ve yardımcıları Neslihan Aktaş ile Harun Reşid Aktemur katıldı.