Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban tarafından yapılan açıklamada, Denizli'de Ramazan Bayramı süresince fırınlardan ekmek çıkarılmayacağı duyuruldu.
Denizli'de 3 Gün Boyunca Ekmek Çıkmayacak!
Karadaban'ın açıklamasında, arife günü ihtiyaç olan ekmek miktarının üretileceği belirtilirken, "30, 31 Mart ve 1 Nisan tarihinde fırınlarımızda ekmek çıkmayacaktır. Bayramda ekmek sıkıntısı yaşanmaması için tüm tedbirler alınmıştır. 29 Mart Cumartesi Arife günü fırınlarımız tam mesai ile çalışacak ve ihtiyaç olan ekmek miktarı üretilecektir" ifadeleri kullanıldı.
Aydın'da Uygulama Nasıl Olacak?
Konuyla ilgili olarak Hedef Haber'in sorularını yanıtlayan Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ ise, bayram boyunca ekmek çıkarılmayacağına yönelik bir karar almalarının mümkün olmadığını, alınsa dahi fırıncıların buna uymayacaklarını kaydetti. Yıllardan beri bayramın birinci günü Aydın'da fırınların kapalı olduğunu dile getiren Akdağ, bunun ise arife günü insanların fazla ekmek alıp bayramın ilk günü satın almamalarından kaynaklandığını belirtti.
Aydın'da Yıllardan Beri Böyle
Akdağ, "Arife günü Aydın'da bütün fırınlar açık, ekmek fazla alınıyor. Bunun için bayramın birinci günü ekmek alınmıyor. Bundan dolayı Aydın'da bayramın birinci günü ekmek çıkmıyor. Birinci gün genelde yıllardır Aydın'da ekmek çıkmaz. Ama ikinci gün, üçüncü gün çıkarılır. Çünkü herkesin kendi müşterisi var" sözlerini kaydetti.
'Vatandaşı Sıkıntıya Sokmaya Gerek Yok'
Aydın'da fırınların bayramın 3 günü komple kapalı olmasının söz konusu olamayacağını ifade eden Akdağ, bu şekilde bir karar alınmasının da mümkün olmadığını vurguladı. Akdağ, şöyle dedi: "Karar alamazsın ki, nasıl karar alacaksın? Böyle bir karar alamayız, seni kimse dinlemez zaten. '3 gün ekmek çıkarmayın!' Neye göre? Şimdi herkes serbest. Bir de vatandaşı da sıkıntıya sokmaya gerek yok."
Özel Sektörde Durum Farklı
Bayramda belediye ekmek satış noktalarının kapalı olduğunu, bunun da resmi kurum olmasından kaynaklandığını aktaran Akdağ, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün bir belediye bütün bayramlarda kapatıyor. Aslında baktığın zaman doğrusu o. Çünkü orada işçi var, işçi çalıştığı zaman iki, üç misli para alıyor. Belediye bayramda 3 gün kapalı. Bütün bayramlarda kapalı ama biz kapatamıyoruz özel sektör olduğu için. Ama doğrusu o çünkü orada eleman, işçi çalışıyor. Onların da izin hakkı var, onların da yaşam hakkı var. Ama maalesef özel sektörde bizim bu meslekte onu yapamıyoruz. Sonuç olarak biz böyle bir karar alamayız, alsak da kimse dinlemez."