Kendi resmi sitesinden yazılarını paylaşan ünlü Türk yemek eleştirmeni Vedat Milor, aynı zamanda ziyaret ettiği restoranlardan da tavsiye ettiklerini okurlarıyla paylaşıyor. Milor’un sitesinde Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yer alan bir pide restoranı da bulunuyor. Bozdoğan’daki pide dükkanı için, “Bu mekan, zanaatkârlığın ve ustalığın izinde, kültürel mirasımızı yaşatmaya devam ediyor” yorumunu yapan Milor, restoranda sucuklu, yeşillikli, yumurtalı, yuvarlak kıymalı ve tahinli pideyi tavsiye etti.
“DENEMEDEN DÖNMEMELİSİNİZ”
Pide restoranı ile ilgili yorum yapan Milor, “İyi bir pide belki de dünyanın en iyi fast food ürünlerinden biri. Ama günümüzde kaybolan değerlerimizden biri haline geldi. İyi bir pide bulabilmek giderek zorlaşıyor. Bu açıdan buranın pide geleneğini devam ettirmesi mühim. Burada özellikle pidelerin hamurunu çok beğendim. İnce yapılmış. Ortası yumuşak, dışı kıtır. Bu kıvam öyle hemen ortaya çıkan bir şey değil: jenerasyondan jenerasyona aktarılmış. Kullanılan yumurtalar ziyaret ettiğim dönemde köy yumurtası idi. Peki hangi pideler diğerlerinden öne çıkıyor? Bir defa tahinli pide gerçekten olağanüstü bir lezzet. Denemeden dönmemelisiniz” dedi.
“İLGİNÇ BULDUM”
Milor, yorumunun devamında, “Mekan sahiplerinin deyişi ile onların atalarından kalan yuvarlak kıymalıyı da beğendim. Sucuklu yumurtalı bol yeşillikli pideyi ilginç buldum, denenebilir. Peki eksi yönleri? Kuru fasulyede ziyaretim esnasında margarin kullanmışlardı. Onu tereyağına çevirecekleri yönünde söz vermişlerdi. Umarım sözlerinde durmuşlardır. Pidede kullandıkları pastırma ise nispeten kuru idi. Kavurmalı dedikleri kıymanın kavrulduğu kapalı pide diğerleri gibi özel değildi” ifadelerini kullandı.