Aydın’da tarihin ve ekosistemin korunması adına önemli çalışmalara imza atan Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD), ‘Çarşamba Söyleşileri’ni sürdürüyor. Bu kapsamda düzenlenen söyleşinin bu haftaki konusu ise "Zeytinyağını doğru anlamak" oldu.

A W396375 04

Söyleşilerin bu haftaki konuğu Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Başkanı olan Yusuf Küçük oldu. Küçük, Türkiye’deki zeytin hasat durumu, yetiştiricilik, dünyada ve Türkiye’deki son teknolojik gelişmeler, fabrikalardaki yağ sıkımları ve teknikleri, diğer ülkelerle karşılaştırılması, yaşanan zorluklar, yağ kalitesinde nelerin kaybedildiği, zeytinyağı nasıl saklanmalı, üretimden tencereye kadar olan doğru ve yanlış olarak bilinenleri anlattı.

A W396375 03

TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM EDİLDİ

Her hafta gerçekleştirilen söyleşilerin devam edeceğini ifade eden EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, söyleşi ile ilgili yaptığı açıklamada "Çarşamba Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu Kimya Yüksek Mühendisi ve profesyonel turist rehberi Yusuf Küçük oldu. Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Başkanı olan Yusuf Küçük ‘Zeytinyağını Doğru Anlamak’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.

A W396375 01

Doğru olarak bilinen yanlışların anlatıldığı sunumdan sonra farklı bölgelerde ve değişik zeytinlerden elde edilen zeytinyağlarıyla tadım eğitimi yapıldı" ifadelerine yer verdi.

A W396375 02

Yapılan sunumun ardından konukların sorularını da yanıtlayan Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Başkanı olan Yusuf Küçük’e, Prof. Dr. Figen Yıldız tarafından EKODOSD’un teşekkür belgesi takdim edildi.

Pamucak'ta ölü bulunan yunus, deniz ekosistemine dikkat çekiyor Pamucak'ta ölü bulunan yunus, deniz ekosistemine dikkat çekiyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı