Denetimler Sıklaştırıldı
Zeytin hasadı öncesinde zeytinyağı işletmeleri ve fabrikalarına yönelik denetimler sıklaştırıldı. Üretim sırasında ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amaçlanırken, denetimlerde görülen eksikliklerle ilgili uyarılarda bulunuluyor. Türkiye çapında imza atılan kontrollerde özellikle iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı ile ÇED raporlarının olup olmadığına da bakılıyor. Zeytinyağlarından numuneler alınıp kontrolleri yapılarak hileli ve tağşişli ürünler de tespit ediliyor.
Gerekli Kontroller Yapıldı
Zeytinyağı fabrikalarına yönelik denetimler Türkiye genelinde sürdürülüyor. Bu çerçevede son olarak Hatay'da denetimlere imza atıldı. Zeytin hasadına sayılı günler kala Hatay Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler ve Zabıta Dairesi Başkanlıklarınca ortaklaşa denetimler gerçekleştirildi. Gıda mühendisleri tarafından üretim esnasında oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek ve hijyen şartlarına uymalarını sağlamak amacıyla işletmeler sıkı bir kontrolden geçirildi.
Denetimler Sürdürülecek
Zabıta personeli tarafından fabrikaların iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, ÇED raporları, yangın tüpü kontrolleri yapıldı. İşletme sahiplerine gerekli bilgiler verildi. Denetlemeler kapsamında uygun şartları sağlayamayan zeytinyağı fabrikalarına tutanak tutulurken ceza tatbik edildi. Denetimlerin bundan sonra da belirli aralıklarla sürdürüleceği kaydedildi.