Aydın’da o meslek grubu cinnetin eşiğinde!

Aydın’da o meslek grubu cinnetin eşiğinde!
 Muhabir
Aydın Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ASMMMO), acilen hayata geçirilmesi gereken taleplerini sıraladığı basın açıklaması gerçekleştirdi. Mali müşavirlerin cinnet geçirmesine neden olabilecek o sorun dile getirildi.

Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Şevval Ateş'in haberine göre, Aydın Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, basın açıklaması düzenledi. ASMMMO Başkanı Engin Ünsal, Türkiye’de bulunan yaklaşık 130 bin mali müşavirin yaşadığı problemi aktararak bazı iş yüklerinin psikolojilerini etkilediğini belirtti. İşlerini daha sağlıklı yürütebilmeleri adına taleplerin sıralandığı basın açıklamasında mali müşavirlerin sırtındaki yükler konu edinildi.

SIRTLARINDAKİ YÜK DAYANILMAZ OLDU

Devletlerin vergi gelirlerini toplamak, Hükümetlerin çeşitli alanlarda geleceğe yönelik planlamalar yapmak için bazı verilere ihtiyaç olduğunu bildiren Engin Ünsal, “Veri toplama için kullanılan yöntemlerin de sağlıklı çalışması büyük önem arz etmektedir. Veri toplama mali müşavirlerin beyan ve bildirimleri ile gerçekleşmektedir. Ancak biz mali müşavirlerin sırtındaki yük artık dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Meslek mensupları aracılığıyla alınan beyan ve bildirimlerin sayısı her geçen gün artmakta, bu beyan ve bildirimlerin içerikleri kolaylaşacağına zorlaşmaktadır” dedi.

aydinda-o-meslek-grubu-cinnetin-esiginde-asmmmo-talepleri-siraladi-internet-gazete-464758-a36b281679f611423f357031a5524cb2.jpeg

SADECE NİSANDA 56 BEYAN BİLDİRİMİNDE BULUNDULAR

İşverenlerden istenilmekte olan her verinin mali müşavirler aracılığıyla toplandığını söyleyen Ünsal, “Beyan ve bildirimleri almak için kullanılan sistemlerin sağlıklı çalışmaması bizlerin streslerini katbekat artırmaktadır. Bizler rutin dönemlerde dahi beyan ve bildirimleri sağlıklı şekilde hazırlayamaz hale getirildik. Ağır iş yükü altında, işletmelerin işlemlerini sağlıklı bir şekilde yürütemez durumda bırakıldık. Sadece nisan ayında toplam 56 beyan ve bildirim bizler tarafından verilmektedir.
Bu beyan ve bildirimlerin yanında, genel tebliği ile sirküleri henüz iki üç ay önce yayımlanmış, hala uygulamada birçok tereddüttü barındıran, sebebi olmadığımız enflasyonun düzeltme çalışmaları da aynı takvime sıkıştırılmıştır” diye konuştu.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Önerilerine sessiz kalınmamasının tek istekleri olduğunun altını çizen Ünsal, “Büyüyen bu sorunların ortadan kaldırılması için beyan ve bildirimlerin sadeleştirilmesi, bilgi sistemleri alt yapılarının modernizasyonu şarttır. Tüm bu iş yüküne rağmen ücret tarifesi enflasyonun gerisinde bırakılmıştır. Bizlerin iş ve yaşam dengesi olumsuz etkilenmektedir. İnsani yaşam hakkımız elimizden maalesef alınmıştır.
Sorunlarımıza ivedi olarak çözüm üretilmesi için haykıran 130 bin meslek mensubunun çığlıklarına duyarsız kalınmamalıdır. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. İnsani şartlarda yaşamak, resmi tatillerde ofislerimize mahkum olmadan tatil yapmak, bayramlarda yetiştirilmesi gereken iş ve işlemleri düşünmeden ailelerimiz ile birlikte kutlamalar yapmak bizlerin de anayasal hakkıdır” ifadelerini kullandı.

MESLEK CAMİASINDA İNFİAL MEVCUT

Vergi beyan dönem ve sürelerinin, resmi tatil günleri dikkate alınarak düzenlenmesi, aynı verilere dayalı olarak yapılan tekrarlı beyan ve bildirim yüklerinin hafifletilmesi gerektiğini vurgulayan Ünsal, “Şu an meslek camiasında bir infial hali mevcuttur. Meslektaşlarımız gece gündüz demeden rutin işlerini yetiştirmenin telaşında iken, geçici vergi döneminde enflasyon düzeltmesi işlemlerinin yapılması ve beyanname ekine bilançonun eklenmesinin istenmesi, biz mali müşavirlerin adeta cinnet geçirmesine sebebiyet vermektedir. Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin ve elektronik defter beratlarının yüklenmelerinin zamanında yapılması mümkün değildir.
Önerilerimize sessiz kalınmaması tek isteğimizdir. Hiçbir kamu gücünün bir meslek grubuna bu kadar yüklenmeye, insanların psikolojilerini bozmaya hakkı yoktur. 130 bin mali müşavirin işlerini daha sağlıklı bir şekilde yapabilmesi için haklı ve insani taleplerimizin ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.