İYİ Parti’de Meral Akşener dönemi sona erdi

İYİ Parti’de Meral Akşener dönemi sona erdi
 Muhabir
İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı gerçekleşiyor. Yeniden aday olmayan Meral Akşener, veda konuşması yaptı. Akşener, "Bugün emaneti devretme günü. Gerektiğinde bedel ödemeyi bildim. Bundan dolayı asla pişman olmadım, bugün de pişman değilim." dedi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde beklediği başarıyı yakalayamayan İYİ Parti, 5. Kez olağanüstü kurultaya gidiyor. Partinin yeni genel başkanı bugün belli oluyor. Genel Başkan Meral Akşener’in yeniden aday olmadığı görev için Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz yarışıyor.
Kurultayda partililere veda konuşması yapan Akşener, yaptıklarından pişman olmadığını dile getirdi. Akşener, “Bugün karşınızda bu kürsüden son kez konuşuyorum. Çünkü bugün emaneti devretme günü. Milletin hakkı için karşısında durduklarımın parmak sallayan elleri beni yıldıramadı cazip teklifleri beni susturamadı. Makam vaatleri beni durduramadı. Tutuklanacaksın tehditleri umrumda bile olmadı. Verdiğim tüm kararların hep arkasında durdum bugün de durmaya devam ediyorum. Şahsıma her türlü hakareti küfrü edenler iftiraya sarılanlar bugün benimle aynı şeyleri söylemeye başladılar. Bazıları kısık sesle de olsa haklıymış bile diyenler var. Ne diyeyim sabah şerifleriniz hayır olsun.” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-04-27-at-14-11-45.jpeg

"GEREKTİĞİNDE BEDEL ÖDEMEYİ BİLDİM"

Yıllarca milletin sesi olduğunu dile getiren Akşener, “Gerektiğinde bedel ödemeyi bildim. Bundan dolayı asla pişman olmadım, bugün de pişman değilim. Bugün üzerime düşen her şeyi yapmış olmanın huzuruyla son kez karşınızdayım. Hiçbir hesaba pazarlığa girmeden milletin sesini duyurmuş olmanın mutluluğu ile son kez karşınızdayım. Duruşumuzu pazarlık masalarına meze ettirmemiş olmanın gururuyla son kez karşınızdayım. İYİ Parti'yi kurduğumuz ilk günkü gibi bir an bile pes etmeden mücadele etmiş olmanın gönül rahatlığı ile karşınızdayım. Allah herkese böyle veda etmeyi nasip eylesin. Biz bugünlere çiçek bahçelerinden değil mayın tarlalarından geçerek geldik.” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-04-27-at-14-11-46.jpeg

“HESABI SİZ SORACAKSINIZ”

Davasının arkasında olduğunu vurgulayan Akşener, “Haksız olduğumuz için değil başarısızlığı ben aldım artık başarıyı sizler yakalaacaksınız bedeli ben ödedim artık hesabı siz tutacaksınız. Kiminiz abla kardeş diye geldiniz benden bir yuva istediniz ben de İYİ Parti'yi sizlere bir ev yuva yaptım. Yıkmak dağıtmak isteyenlere çökmek isteyenlere müsaade etmedim. Bugünden sonra artık bu evi siz koruyacaksınız. Bu eve artık siz bakacaksınız.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.