YUSUF ZİYA ATALAY - Efeler Hükümet Bulvarı 1625. Sokak’ta bulunan Meşhur Kebepçı Hacıoğulları, Aydın’ın simgesi haline gelmiş bir lezzet efsanesi. 1878 yılında açılan ve şu an 5. kuşak Mehmet Beşkurt tarafından işletilen 146 yıllık efsane, birçok ünlü ismi de ağırlamış.

146-yildir-aydinin-en-iyi-kebapcisi-gorsel-aydinin-asirlik-kebapcisi-damak-catlatiyor-imza-yusuf-ziya-atalay-434821-38121afb1cbb0cf38143322d232d9a4c-001.jpg

'Deprem dede' lakaplı Ahmet Taner Işıkara, Haluk Bilginer, Yıldız Kenter; mekanın müşterileri arasında yer alan yüzlerce ünlüden sadece birkaçı. Meşhur Kebapçı Hacıoğulları’nın idarecisi Mehmet Beşkurt,

“25 yıl önce işletmeyi babamdan devraldım. O günden bu güne müşterilere en iyi şekilde hizmet vermeye ve benden önceki 4 neslin devam ettirdiği başarıyı tekrarlamanın gayreti içerisindeyim.” dedi.

146-yildir-aydinin-en-iyi-kebapcisi-gorsel-aydinin-asirlik-kebapcisi-damak-catlatiyor-imza-yusuf-ziya-atalay-434821-b262d6bb013cc5b49ed07559762667b7-001.jpg

EN İYİ ÜRÜNLERİ KULLANIYORUZ

Tüm ürünlerin en iyi kalitede olmasına özen gösterdiklerini belirten Beşkurt, “Babamın dönemi de dahil olmak üzere kuzu eti kullanıyormuş köftede ancak tabi o zamanki kuzu eti ile şimdiki bir değil. Dükkanın işletmesi bana geçtiği dönemde kuzu etinin doğal kokusu dolayısıyla müşterilerden gelen yorumları dikkate alıp dana eti kullanmaya başladık.

146-yildir-aydinin-en-iyi-kebapcisi-gorsel-aydinin-asirlik-kebapcisi-damak-catlatiyor-imza-yusuf-ziya-atalay-434821-313ed3ac41873ffa9aa1e3ea716ac9fb-001.jpg

Tabi babama kalsa yine de kuzudan vazgeçmezdi ama denediğimiz kuzularda aradığımız lezzeti bulamadığımız için dana etini tercih ettik. Dananın sadece döş etini kullanıyoruz ürünlerimizde. Başka herhangi bir et kullanmayız.” ifadelerini kullandı.

146-yildir-aydinin-en-iyi-kebapcisi-gorsel-aydinin-asirlik-kebapcisi-damak-catlatiyor-imza-yusuf-ziya-atalay-434821-395380da39dc3c4aa5d002f4c809653b-001.jpg

Kaynak: Haber Merkezi