Karya Farma HBX Ar-Ge, ADÜ Teknokent kapsamın gerçekleştirdiği yenilikçi projelerden birisi olan, marul ve lahana içeren yüksek besin değerli bir çorba katkısı üretti.
Bu yeni üründe, kendine has kurutma teknikleriyle tüm besleyici özelliklerini koruyarak elde edilen bir süper karışım olarak öne çıkıyor. Çorbalara eklenerek bağışıklık ve sindirim sistemi sağlığını destekleyici bu katkı, Hakan Başlık’ın 18 patentli çalışmaları arasına eklendi.
GÜNLÜK BESLENMEYE ENTEGRE EDİLEBİLECEK
Lahana ve marulun, yüksek miktarda C, K vitaminleri, folat, demir ve lif içeriğiyle sağlıklı beslenmede önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Karya Farma HBX Ar-Ge’nin kurucusu Başlık, “Taze sebzelerin besin değerlerinin korunması ve uzun süre saklanması zordur. Karya Farma HBX Ar-Ge olarak, bu zorluğu aşmak için geliştirdiğimiz özel bir kurutma yöntemi ile lahananın glukosinolat ve marulun lif gibi biyoaktif bileşenlerini kaybetmeden toz haline getirmeyi başardık. Böylece, çorbalara eklenebilen ve sağlığı destekleyen bu katkı, besin değerlerini koruyarak kullanım kolaylığı sağlıyor. Geleneksel besinlerin bilimsel temellerle geliştirilmiş bir formu olan bu çorba katkısı, içerdiği antioksidan ve antibiyotik özellikler sayesinde bağışıklık sistemini destekleyici ve vücut direncini artırıcı bir etkiye sahip. Marulun sindirim sistemini düzenleyici lifleri ve lahananın antioksidan özelliği, bu katkının çorbalara eklenmesiyle günlük beslenmeye pratik bir şekilde entegre edilebiliyor” ifadelerini kullandı.
“ÇALIŞMALARIMIZA BİR HALKA OLARAK EKLİYORUZ”
Karya Farma HBX-Ar-Ge olarak doğal besinlerin modern teknolojilerle işlenmesiyle sağlıklı yaşam destekleyen çözümler sunmayı amaçladıklarını aktaran Başlık, “Bu inovatif buluşumuzu şu an itibariyle sahip olduğumuz 18 patentli çalışmalarımıza bir halka olarak ekliyoruz. Doğal ürünleri işlevsel hale getirilerek beslenme alanında sağlık çözümleri sunulmasını önemsiyoruz” diye konuştu.
Karya Farma HBX Ar-Ge Bilim Kurulu Üyesi Kimyager Aslı Aktaş ise yeni çalışmaları olan bu çorba katkısı için, "Her ikisi de lif açısından zengindir. Bununla birlikte, diyetinize lahana ve çeşitli yapraklı yeşil marul formları eklemek lif alımınızı önemli ölçüde artırabilir. Lif açısından zengin sebzelerle beslenmek sindirim sağlığınız için önemlidir” dedi.