Ülkedeki balık yemi üreticileri temsilcilerinin katıldığı eğitimde hem dersler hem de uygulamalar yapıldı.
Eğitimin açılış konuşmalarını ABD Tahıl Konseyi Avrupa, Afrika ve Orta Doğu Direktör Yardımcısı Ana Maria Ballesteros, ABD Büyükelçiliğinden Tarım Uzmanı V. Kubilay Karabina, Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Sürmen ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Deniz Çoban yaptı.
Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Deniz Çoban, ABD Tahıl Konseyi ile birlikte yürüttükleri DDGS ve fermente mısır proteinlerinin balık yemlerinde kullanılması çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.
İki gün boyunca yedi saat ders, dört saat uygulamadan oluşan eğitimlerde, küresel iklim değişikliğinin ham madde tedarikine etkisi, balık yemi sektöründeki gelişmeler, balık yemi analizlerindeki yenilikler ve özel sektör Ar-Ge çalışmalarına değinildi.
Sertifika töreninin ardından eğitim sona erdi.