Balık tüketmenin faydaları ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında değerlendirmeler yapan Bahadır, aylara göre hangi balığın tercih edilmesi gerektiğini anlattı. Bahadır, “Ocak ve şubat aylarında uskumru, palamut, hamsi gibi balıklar; mart ve nisan aylarında kefal, levrek, mezgit, barbunya tüketilebilir.

Aydın’daki bu çeşmenin hikayesi duygulandırıyor Aydın’daki bu çeşmenin hikayesi duygulandırıyor

Alzheimer'ın doğal ilacı açıklandı! Meğer herkesin çok yakınındaymış

Haziran ayında ise balıklar verimsiz olmaya başlar. Uskumru ve mezgit tüketilebilir. Eylül ayında tekrar balıkçılık verimli hale gelir. Lüfer ve palamut, aralık ayı ise uskumru, lüfer ve hamsinin en lezzetli olduğu dönemdir” ifadelerini kullandı. 

Alzheimer'ın doğal ilacı açıklandı! Meğer herkesin çok yakınındaymış

Balık Vitamin Deposu

Balıktaki yüksek besin değerlerine işaret eden Bahadır, şunları kaydetti: “Balık, yağ ve proteinden oluşur; hiç karbonhidrat içermez. Aynı zamanda içerisinde sodyum ve potasyum bulunur ve A vitaminini içerir. Balıklar, özellikle somon ve uskumru balığı, yüksek miktarda Omega-3 içerir. Selenyum ve D vitamini açısından da zengindir. Hamsi ve levrek balığı da B vitamini açısından zengindir. Hamsi ve sardalya gibi küçük balıklar, aynı zamanda kalsiyum açısından da zengindir."

Alzheimer'ın doğal ilacı açıklandı! Meğer herkesin çok yakınındaymış

Balığın Çok Bilinmeyen Faydası

Balığın yüksek omega-3 içeriği sayesinde zeka gelişimine katkı sağladığını, eklem ağrılarına iyi geldiğini, çocukların dikkat dağınıklığını engellediğini, bağışıklık sisteminin korunmasına yardımcı olduğunu, düşük karbonhidrat içeriği sayesinde diyabet gelişim riskini azalttığını, içerdiği A vitamini sayesinde göz sağlığını koruduğunu, kalsiyum içeriği ile kemik sağlığını koruduğunu aktaran Bahadır, çok bilinmeyen bir faydasından daha söz etti. Bahadır, "Düzenli tüketilen balığın Alzheimer'a yakalanma riskini azalttığına dair çalışmalar bulunmaktadır” diyerek herkesi düzenli olarak balık tüketimine davet etti.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI