Aydın Hedef Gazetesi'nden Murat Tan'ın haberine göre; Aydın'da balık sezonunun açılmasıyla birlikte tezgahlar dolarken fiyatlar da belli oldu. Geçen yıla kıyasla fiyatlarda ortalama yüzde 45 oranında bir artış gözlemleniyor. Karadeniz ve Didim’den gelen balıklarda özellikle hamsi, sardalye ve palamut gibi türler yoğun ilgi görüyor. Balıkçı esnafı sezonun bereketli geçeceğini ve önümüzdeki aylarda balık bolluğuyla fiyatların düşebileceğini umuyor. Aydın’da artan balık tüketiminin fazla olduğunu belirten esnaf, balığın Aydın’daki önemine dikkat çekti. 

Aydın’da balık tüketimi revaçta

“UCUZ BALIK LEZZETLİ BALIKTIR” 

Efeler’de balık işletmesi olan Yusuf Turgut son yıllara göre bu yılın en bol balık sezonu olduğunu dile getirerek, “Palamut uzun süredir görünmüyordu, bu sene yeniden tezgahlara geldi. Hamsi ve sardalye de bol miktarda var. İnsanlar genelde kolaylık sağlaması açısından pişirilmiş balık almayı tercih ediyor. Aydın’da balık tüketim kültürü genişledi ve artık daha fazla tüketiliyor. Fiyatlar konusunda bazı şikayetler var ama önümüzdeki aylarda fiyatlarda biraz düşme yaşanır diye tahmin ediyorum. Şunu da eklemeliyim ki ucuz balık lezzetli balıktır çünkü balık miktarı ne kadar fazlaysa o kadar ulaşılabilir olur ama pahalı olan balık mevsiminde olmayan balıktır, az bulunur ve tatsız olur” dedi. 

Aydın’da balık tüketimi revaçta

“BALIK MİKTARI ARTTIKÇA FİYAT DÜŞEBİLİR” 

Hamsi, sardalye ve palamut gibi balıklar vatandaşların ilgisini çekerken, fiyatlar geçen yıla göre artış gösterdi. Balıkçı Tuncer Mansur, bu sezon balıkların Karadeniz ve Didim gibi farklı bölgelerden geldiğini belirterek, “Hamsi ve sardalye şu an 150 lira civarında satılıyor. Geçen sene fiyatlar 70 ile 100 lira arasındayken, bu yıl 100 ile 150 lira arasında değişiyor. Palamut ise geçen yıl 70 liraydı, şimdi 100 liraya çıktı. Sezon ilerledikçe balık miktarı arttıkça fiyatların düşeceğini umuyoruz” diye konuştu. 

Aydın’da balık tüketimi revaçta

Muhabir: MURAT TAN