Aydın Hedef Gazetesi'nden Özge Çümlek'in haberine göre; Aydın’ın turizm kentlerinden birisi olan Kuşadası ilçesinde, her geçen yıl nüfus artışı yaşanmaya devam ediyor. Kent, güncel nüfus sayımına göre; nüfus yoğunluğu sıralamasında Efeler ve Nazilli’den sonra 3. ilçe olan Söke’nin tahtını sallayarak, 3. sıraya yerleşti.

Aydın’da Salı Pazarı yoğunluğu Aydın’da Salı Pazarı yoğunluğu


Kuşadası, turizm kapsamında donanımlı olması sebebiyle nüfus artışında sınır tanımazken; ilçenin aldığı göç de her geçen gün artmaya devam ediyor. Kuşadası’nda nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu İkiçeşmelik Mahallesi, ayrıca ilçede en fazla göç alan mahalle olarak da biliniyor. Mahalle Muhtarı İsmail Yurttaş, göç alımı nedeniyle mahallede yaşanan sorunlar hakkında bilgi verdi.

Aydın’da bu mahalle 16 bin nüfusa sahip

MAHALLE, 16 BİN NÜFUSA SAHİP

Muhtarlığının ilk dönemi için kolları sıvayan Yurttaş, “Mahallemiz, Kuşadası’nda en çok nüfusa sahip mahalle olarak geçiyor. Mahallemizin mevcut nüfusu 16 bindir. Ve yurt dışından da birçok ülkeden göç alıyoruz. Bu ülkeler arasından en çok göç aldığımız Suriye ve Afganistan ülkeleri. Bu ülkelerden ilçemize gelen birçok vatandaş, İkiçeşmelik Mahallesi’ni tercih ediyor” ifadelerini kullandı.

Aydın’da bu mahalle 16 bin nüfusa sahip

ÇOCUK PARKLARINA ZARAR VERİYORLAR 

İkiçeşmelik Mahallesi’nin aldığı göç kapsamında birçok problemle karşılaştıklarını dile getiren Yurttaş, “Yurt içinden gelip yerleşen hiçbir vatandaşımızla sorun yaşamıyoruz. Ama yurt dışından gelen göçmenler için durum farklı. İlk sıkıntımız çocuk parklarında yaşanan olumsuz durumlar. Yurt dışından gelen göçmenler, mahallemizde bulunan çocuk parklarında oyun alanlarına zarar veriyor. Yeri geliyor salıncaklar ters çevriliyor, bazılarının zinciri sökülüyor ve tahterevallilerimizdeki oturulacak alanlar kırılıyor. Bu tarz problemleri maalesef çok yaşıyoruz” diye konuştu.

Aydın’da bu mahalle 16 bin nüfusa sahip

“AYNI DİLİ KONUŞMUYORUZ”

Bir diğer problemin ise lisan olduğunu aktaran Yurttaş, “Aynı dili konuşmadığımız için anlaşamama sorunumuz var. En güncel örneğimiz yine parklar. ‘Bu alanlara neden zarar veriyorsunuz?’ diye soruyorum, cevap alamıyorum. Bu durum anlaşmalarda güçlük yaşatıyor. Aynı dili konuşmuyoruz. Olumlu bir iletişim kurmakta problem yaşıyoruz” dedi.


 

Muhabir: ÖZGE ÇÜMLEK