Kış aylarının vazgeçilmezi olan salep, Aydınlı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile tüketiliyor.
Vatandaşları hem soğuktan hem de hastalıklardan koruyan salep, orkide bitkisinin kök tozları ile hazırlanıyor, süt ile karıştırılıyor ve en son sunum aşamasında üzerine tarçın eklenerek tüketiliyor.
Aydın’da bir çay ocağını işleten Lezgin Culduz, Aydın ilinin salep tüketiminin diğer illerden fazla olduğuna değindi.
“ÇORBADAN ÇOK SALEP TÜKETİLİYOR”
Aydınlı vatandaşların çorbadan çok salep tükettiğini belirten Culduz, “Aydın’da havalar soğumaya başlayınca vatandaşlar salep tüketmeye başlıyor. Vatandaşlar, sabah simidi ile birlikte salep tüketiyor. Kahvaltısını saleple yapan vatandaşlar var.
Aydın’da bu bir kültür haline gelmiş. Eski zamanlardan beri Ramazan Paşa Camii’nin orada, Adliye’nin orada salep satan çok tezgah var. Biz bardağını 35 liradan satıyoruz.” dedi.