Selçuk Dalmaz, tahinle tanışma hikayesini Aydın Hedef Gazetesi’ne açıkladı. Geçmişte mide rahatsızlığı geçirdiğini dile getiren Dalmaz, yaşadığı hastalığa çare olarak tahini keşfetti. Sürekli olarak tahin tüketerek hastalığını yenen Dalmaz, tahini ticarete döktü. Tahini pazarlarda satarak vatandaşların sağlığında umut olmak istediğini ifade eden Dalmaz, 8 senedir insanlara şifa dağıtıyor.
Yerli susamdan katkısız tahin üreten Dalmaz, tahin makinesiyle müşterilerinin gözü önünde öğütme işlemi yaparak güven kazanıyor. Bal, pekmez, nar ekşisi ve doğal yağlar gibi birçok ürünü de satan Dalmaz, sağlıklı beslenmeyi teşvik ediyor.
“İNSANLARA FAYDALI OLMAK İSTEDİM”
Mide rahatsızlığını tahin tüketerek yendiğini belirten Dalmaz, bu sürecin ticarete atılmasına vesile olduğunu söyledi. Dalmaz, “Tahin, şekeri ve kolesterolü dengeliyor, birçok sağlık faydası var. Bana iyi geldiğini görünce, insanlara da faydalı olmak istedim” diyen Dalmaz, ilçelerde kurulan semt pazarlarını gezerek müşterilerine taze tahin sunuyor.
“GÖZLERİYLE GÖRDÜKLERİ İÇİN GÜVEN DUYUYORLAR”
Tahin üretiminde kullandığı susamları İncirliova’daki bir fabrikadan temin eden Dalmaz, tamamen yerli Aydın susamı kullandığını vurguladı. En büyük farkının ise tahini vatandaşların gözü önünde hazırlamak olduğunu belirten Dalmaz, “Tahin makinesini pazarlara getiriyorum, susamları anında öğütüp tahine dönüştürüyorum makinem sayesinde. İnsanlar süreci gördüğü için güven duyuyor. Ürünlerimiz tamamen katkısız ve doğal” dedi.
GERMENCİK’İN GÖZDELERİNDEN
Tahin dışında bal, pekmez, nar ekşisi, karadut özü, köpük helva gibi farklı ürünler de satan Dalmaz, bu ürünleri birçok yerden temin ettiğini belirtti. Aynı zamanda arı sütü, polen, kestane balı, kozalak şurubu, çörek otu yağı, susam yağı ve zeytinyağı da sattığını söyleyen Dalmaz, ürünlerin fiyatlarının 100 TL ile bin 700 TL arasında değiştiğini ifade etti.