Valiliği döneminde Aydın'a büyük hizmetler kazandırılmasını sağlayan Efsane Vali Merhum Recep Yazıcıoğlu'nun girişimleri sonrasında 1998 yılında jeotermal kaynaklardan faydalanılarak inşa edilen termal otel, aradan geçen 26 yıllık süreçte bölge turizmine büyük katkılar sağladı.
İlk olarak devlet eliyle işletilen tesis, özel sektöre devredilmesinin ardından da bölgeye hizmet vermeyi sürdürürken, jeotermal kaynaklar açısından Türkiye’de öncü olan Aydın’ın Germencik ilçesini süreç dahilinde termal turizmde de önemli bir konuma yükseltti.
İÇİLEBİLİR ÖZELLİĞİ DE BULUNUYOR
Sağlık Bakanlığı onaylı termal otel olan tesis, romatizma, boyun fıtığı, sedef hastalığı gibi sağlık sorunlarına iyi gelmesinin yanı sıra içilebilir termal suyuyla böbrek rahatsızlıklarına da şifa sunuyor. Özellikle orta yaş üstü misafirlerin yoğun ilgisini çeken otel, termal turizmde önemli bir cazibe merkezi olarak dikkat çekiyor. Otelin ortaklarından biri olan Ali İhsan Durmaz, tesisle ilgili olarak Aydın Hedef Gazetesi'ne yaptığı özel açıklamasında, sağlık ve konfor olanaklarından bahsederek, “Tesisimizde toplamda 14 havuzumuz var ve bu havuzlar bay, bayan ve karma olarak ayrılabiliyor. Spa, hamam, sauna, masaj alanları ve aquapark kaydıraklarımız da mevcuttur. Hem çocuklar hem gençler için farklı etkinlik alanlarımız bulunuyor. Sağlık açısından oldukça faydalı olan suyumuz birçok rahatsızlığa iyi geliyor" dedi.
TARİHİ HAMAMA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Anıtlar Kurulu’ndan tescilli olan tarihi Meryem Ana Hamamı'nın da tesis içerisinde yer aldığı bilgisini paylaşan Durmaz, "Bu tarihi hamam da tesisimize olan rağbeti günden güne daha da artırıyor. Rivayete göre Hz. Meryem, Efes’e geçmeden önce 3 gün bu hamamda kalmış ve burada yıkanmış. Bu nedenle hamamın suyunun şifalı olduğuna inanılıyor. Hamam, 14. yüzyılda restore edilmiş ve National Geographic’te de yer almıştır. Yurt dışından pek çok turist bu tarihi yeri görmek için geliyor. Hamam bu denli yoğun ilgi gösterilmesinden de işletmeciler olarak çok memnunuz” dedi.
“AYDINLILAR BURAYI ÇOK FAZLA BİLMİYOR”
Otelin diğer ortaklarından Mehmet Güner, otelin Aydın’daki ilk jeotermal otel yatırımı olduğunu belirterek, “Toplamda 130 odamızla yaklaşık 400 kişiyi ağırlayabiliyoruz. Almanya, Polonya, Macaristan gibi ülkelerden birçok misafirimiz var. Yakın zamanda Yunan turistlerimizi de ağırladık. En yoğun dönemlerimiz kış ayları oluyor çünkü insanlar bu mevsimde dinlenmek için jeotermali tercih ediyor. Germencik’in saklı cenneti jeotermal, aynı zamanda bacasız fabrikası konumundadır. Tesisimizin ihtiyaçlarını yerel halktan temin ederek bölge ekonomisine katkı sağlıyoruz. Kalifiyeli 60 kişilik bir ekiple de misafirlerimize hizmet veriyoruz. Ne yazık ki Aydınlılar burayı çok fazla bilmiyor ama yurt dışından oldukça fazla talep alıyoruz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Germencik’te yer alan termal otel, sadece sağlık ve dinlenme arayanlara değil, tarih ve doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlere de eşsiz bir deneyim sunuyor. Hem yerli hem yabancı turistlerin ilgisini çeken tesis, bölge ekonomisi ve turizmine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.