Aydın'ın serinleten lezzeti koruk, Buharkent pazarında tezgaha çıktı. İlçede bulunan hemen her evin önünde yetişen üzümlerin olgunlaşmamış hali olan koruk, suyu çıkarılarak ekşi olarak kullanılıyor. 
Zeytinyağlı bamya yemeğinin vazgeçilmez lezzet sırrı olan koruk suyu, Ege Bölgesi'nde meşrubat olarak da tüketiliyor. 

Aydinin Serin Tadi O Ilcede Kimse Para Vermiyor Internet Gazete 482509 748996E1Ebd4Dcfee952394B8678120A

"HERKESİN EVİNİN ÖNÜNDE YETİŞİYOR"
Buharkent pazarında koruk satan Fadime Demir, "30 yıldır pazara geliyorum. Kendi evimin önünde yetiştirdiklerimi satıyorum. Koruk da bu hafta oldu daha. Pazarda iki tezgahta var. Başka kimse satmıyor. Burada pek kimse para verip de koruk almaz. Herkesin evinin önünde var. Buralı olmayan, memurlar alıyor bir tek, onlar için getiriyorum." dedi. 

Aydinin Serin Tadi O Ilcede Kimse Para Vermiyor Internet Gazete 482509 Ee063B57Bec83Cf6C704D4266E060F62

"DAHA LEZZETLİ OLUYOR"
Koruğun kilogramını 25 TL'den sattığını söyleyen Demir, "Bol olunca para etmiyor. Zaten bunu bamya yemeği için alıyorlar. Bamya yemeğine nar ekşisi koyunca kararıyor. Bunu koyunca hem beyaz kalıyor hem de daha lezzetli oluyor." diye konuştu.
 

Muhabir: Mine Eren