Bozdoğan'ın Örentaht Mahallesi'nde tarım alanları üzerine kurulması planlanan kömür ocağı projesi, bölge halkının bir süredir hukuki mücadelesine konu oluyor. Projenin çevresel etkilerinin incelenmesine gerek duyulmadığı yönündeki kararın iptali için dava süreci devam ederken, Aydın'dan beklenen tepki Ankara'dan geldi. Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, projeye dair soru önergesi vererek önemli soruları gündeme getirdi.

Aydinin Sorununu Ankara Vekili Meclise Tasidi Aydinin Muhalefet Vekilleri Sessiz Kaldi 554701 D7B2Dde4522A33A8Ad715F96Daba1B7C

“AYDIN'I TEMSİL EDEN VEKİLLER KİMİN HAKKINI SAVUNUYOR?”

Ancak Aydın'daki muhalefet milletvekillerinin bu kritik konuda sessiz kalması, hem Bozdoğan halkı hem de çevreye duyarlı Aydınlılar tarafından eleştirildi. Aydın'dan seçilen 5 muhalif milletvekilinin, bölge halkının taleplerine ve yargı sürecine kayıtsız kalması tepki çekerken, Ankara'dan bir milletvekilinin harekete geçmesi soru işaretlerini de beraberinde getirdi. CHP'li Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız, Süleyman Bülbül, Evrim Karakoz ve İYİ Partili Ömer Karakaş'ın milletvekili seçildikleri ildeki bu kritik meseleye duyarsız kalması, Aydın kamuoyunda “Aydın'ı temsil eden vekiller kimin hakkını savunuyor?” sorusunu gündeme getirdi.

Aydinin Sorununu Ankara Vekili Meclise Tasidi Aydinin Muhalefet Vekilleri Sessiz Kaldi 554701 738C6Cc3A5F0B879A7A00884371Fcb3A

Meclis kütüklerine bakıldığında, Bozdoğan ile ilgili soru önergesi veren yalnızca bir milletvekili bulunduğu, maden ocakları ve enerji santralleriyle ilgili ise yalnızca Evrim Karakoz ve Süleyman Bülbül'ün girişimde bulunduğu görüldü. Diğer vekillerin bu konuda da sessizliğini koruması, bölge halkının tepkisini daha da arttırdı.

Aydinin Sorununu Ankara Vekili Meclise Tasidi Aydinin Muhalefet Vekilleri Sessiz Kaldi 554701 9E204C97E3841D8Dab41327Eb8Ffe930

Aydın'ın geleceğini yakından ilgilendiren böylesine kritik bir meselede, şehrin kendi vekillerinin suskunluğu ve Ankara'dan gelen desteğin projenin seyri ve dava sürecinde yaşanacak gelişmeler üzerindeki etkisi merak konusu oldu.

CHP’den Bozdoğan’daki kömür ocağı projesine tepki! “Doğamızı hep birlikte savunacağız” CHP’den Bozdoğan’daki kömür ocağı projesine tepki! “Doğamızı hep birlikte savunacağız”

Muhabir: Mine Eren