Aydın Hedef Gazetesi'nden Kevser Dayan'ın haberine göre; Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin rehberlik servisi öğretmenleri Gönül Bahat Taşkın, Hediye Yaya ve Şilan Erez tarafından düzenlenen ve 5 gün süren ATL Kariyer Günleri kapsamında, Aydın Hedef Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Tan da konuk olarak ağırlandı. Lisedeki Radyo ve Televizyon alanıyla diğer alandaki öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda Tan, gazetecilik hayatındaki bilgi ve tecrübelerini aktardı.
Sunucu eşliğinde soru cevap şeklinde ilerleyen programda Tan’a, gazetecilik mesleği üzerine birçok soru yöneltildi. Tüm soruları tek tek cevaplayarak öğrencileri aydınlatan Tan, gazetecilik mesleğinin püf noktalarını da paylaştı.
“GAZETE DAĞITICISI OLARAK BAŞLADIM”
Gazetecilik mesleğini yapmak isteyenlere, basamakları nasıl tek tek çıktığını anlatarak, kariyer yolculuğunda azimli olmanın önemine değinen Tan, “Ben 2009 yılından bu yana gazetecilik yapıyorum. Elbette bunun öncesi var. Ben gazetecilik bölümünü o zamanlar 5 puan ile kaçırmıştım. Aydın Çine’deki yerel gazetede gazete dağıtıcısı olarak eleman arıyorlardı. Ben bu ilanı görür görmez başvurdum ve beni görüşmeye çağırdılar. Devamında hem gazete dağıtarak hem de ufak ufak haberler yaparak mesleğe kısa zamanda uyum sağladım. Yazmayı çok sevmemle birlikte araştıran ve sorgulayan biri olarak meslekte kendimi geliştirmeyi her zaman önemsedim. Bu noktada da eğitim hayatıma devam etmeyi de gerek açıktan ve gerekse de örgün olarak sürdürdüm” dedi.
“HEYECANINIZ HEP DİRİ OLMALI”
“Bu mesleği yapmak istiyorsanız, öncelikle onu ciddiyetle benimsemeli, gelişmeye, öğrenmeye ve entelektüel bir birikim edinmeye açık olmalısınız,” diyen Tan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelişen ve değişen dünyada, geleceğe baktığımızda radyo ve televizyonun artık tam anlamıyla bir yeri olmadığını görüyoruz. Yeni medya ve dijital platformlar sürekli yenileniyor ve geniş kitleler tarafından hızla benimseniyor. Artık her şey, elimizdeki akıllı telefonlarda bir parmak hareketiyle karşımıza çıkıyor; dünyadaki gelişmeleri anında takip edebiliyoruz. Bu mesleği yapabilmek için heyecanınızın hep canlı kalması, mesleği gerçekten sevmeniz gerekiyor. Yeni bilgilere açık olmalı, okumayı sevmeniz ve araştırmaktan keyif almanız lazım. Tüm bu özellikler bir araya geldiğinde, ancak o zaman iyi bir gazeteci olabilirsiniz” Program sonunda ATL Müdürü Fatih Celalettin Unay, Tan’a plaket takdim ederek teşekkürlerini iletti.