Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Özge Çümlek'in haberine göre; Efeler Belediyesi Menderes Park, içerisinde özenle yapılan lezzetli yemekleri ve uygun fiyat tarifesiyle Aydınlıların ilk tercih ettikleri yerler arasında üst sıralarda yer alıyor.

Nazilli’de lokantalara zam geldi! Dışarıda yemek yemek daha pahalı Nazilli’de lokantalara zam geldi! Dışarıda yemek yemek daha pahalı

Her Gune Ayri Yoresel Lezzet Aydinlilar Burayi Tercih Ediyor Hem Lezzetli Hem Uygun Fiyatli 514464 Fad885C4C6A8384Bd872Ff2Cd596943D

Menderes Park’ın lezzetli yemekleri hakkında bilgiler veren mutfak şefi Serhat Sicim, hafta içi her güne özel ayrı bir yöresel yemeğin çıktığını anlatarak bu yemeklerin nasıl yapıldığı hakkında da bilgiler verdi.

Her Gune Ayri Yoresel Lezzet Aydinlilar Burayi Tercih Ediyor Hem Lezzetli Hem Uygun Fiyatli 514464 67B411236F4Cf0932Ceba6C12Ff5D513

HER GÜNE FARKLI YÖRESEL LEZZET 

Aydın’a özgü yöresel yemekleri haftanın beş gününe yaydıklarını aktaran Sicim, “Yemeklerimiz günlük ortalama 60 kişilik çıkıyor. Yemeklerin taze olması ve ertesi güne kalmaması bizim için önemli. Bu kapsamda Pazartesi günleri Kırlı Kızartması yapıyoruz. Kızartmaların üzerine soğan ve domates sosunu ayrı tencerede pişirerek ekliyoruz. Yanında aynı zamanda yoğurt ile servis ediyoruz. Salı günleri Yuvarlama yapıyoruz. Aynı zamanda sıkma da dediğimiz bu yemekte kıymalar Halk Ege Et’den alınıyor. Bizim kendi fabrikamız olan Hanımeli’nde, hanımlarımız burada yoğuruyor, nohutla yapılan bir yemek ve en son yoğurtla servis ediyoruz.

Her Gune Ayri Yoresel Lezzet Aydinlilar Burayi Tercih Ediyor Hem Lezzetli Hem Uygun Fiyatli 514464 36764Fe529F580F1555Fe619133544Bc

Çarşamba günleri Paşa Böreği var. Hamuru, yoğurması, açması ve kızartması tamamen bize ait. Ve et suyuyla kaynattığımız kazan içerisinde Paşa Böreği’ni içine atıp haşlıyoruz. Yanında soğan ve maydonozlu kıymasını da yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Her Gune Ayri Yoresel Lezzet Aydinlilar Burayi Tercih Ediyor Hem Lezzetli Hem Uygun Fiyatli 514464 297B66F072A508E3963F36459E227962

“KEŞKEK, YAPILDIĞI GİBİ TÜKENİYOR”

Aydın’da en çok sevilen yemeklerden birisi olan Keşkek’in de özel olarak yapıldığını kaydeden Sicim, “Perşembe günleri Keşkek yapıyoruz. İçerisindeki eti yine Halk Ege Et’den alıyoruz. Sabaha kadar odun ateşi üzerinde buğdaylarımızı bekletiyoruz. Etleri de pide fırınının içinde sabaha kadar bekletiyoruz. Kemiğin kendi suyuyla pişiriyoruz. Ve en son da bu yemekleri birleştirerek Keşkek elde ediyoruz. Aydınlıların en çok tercih ettiği yemeklerden birisi olan Keşkek, çok seviliyor ve yapıldığı gibi tükeniyor” diye konuştu.

Her Gune Ayri Yoresel Lezzet Aydinlilar Burayi Tercih Ediyor Hem Lezzetli Hem Uygun Fiyatli 514464 1Ec3A8Cc91Ea9Cb144226361C0A1E836-1

KADIN EMEĞİ KONSERVELER BURADA TABAKLANIYOR

Yine yöresel yemek olan Şevket-i Bostan’ın da cuma günü çıktığını dile getiren Sicim, “Cuma günleri de Şevket-i Bostan yemeğimiz çıkıyor. Kuzu eti ve diğer etleri yine Halk Ege Et’den tedarik ediyoruz. Bu yemek, kadın emeği tesislerimizde yapılan konservelerden hazır şekilde getiriliyor. Biz de Ege usulünce burada yemeğimizi hazırlıyoruz. Pişirme olayı olmuyor. Sadece burada kavurduğumuz etlerle birlikte Şevket-i Bostan’ı elde etmiş oluyoruz” dedi.

Öğrenciler için ayrı, halk için ayrı hizmet verilecek: 4 çeşit yemek 75 TL Öğrenciler için ayrı, halk için ayrı hizmet verilecek: 4 çeşit yemek 75 TL

ÖNEMLİ OLAN UYGUN FİYATLA HİZMET SUNMAK 

Sabah 9’dan akşam 23.00’e kadar servislerinin açık olduğunu bildiren Sicim, yemeklerin diğer yerlere göre uygun olması nedeniyle çok tercih edildiğini belirterek öğle saatlerinde yoğunluğun fazla olduğunu ve akşama kadar yapılan yemeklerin rağbet gördüğünü de ifade etti. Sicim, “Bizim için para kazanmak önemli değil, vatandaşlara daha uygun fiyatla daha iyi hizmet sunmak. Bu şekilde düşünen ve öngörülü olan Belediye Başkanımız Anıl Yetişkin’e teşekkür ediyoruz” diye sözlerine ekledi.

Her Gune Ayri Yoresel Lezzet Aydinlilar Burayi Tercih Ediyor Hem Lezzetli Hem Uygun Fiyatli 514464 1Efcf192E8516226B93685B20B0942E5-1

Kaynak: HABER MERKEZİ