Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Özge Çümlek'in haberine göre; Efeler Belediyesi Menderes Park, içerisinde özenle yapılan lezzetli yemekleri ve uygun fiyat tarifesiyle Aydınlıların ilk tercih ettikleri yerler arasında üst sıralarda yer alıyor.
Menderes Park’ın lezzetli yemekleri hakkında bilgiler veren mutfak şefi Serhat Sicim, hafta içi her güne özel ayrı bir yöresel yemeğin çıktığını anlatarak bu yemeklerin nasıl yapıldığı hakkında da bilgiler verdi.
HER GÜNE FARKLI YÖRESEL LEZZET
Aydın’a özgü yöresel yemekleri haftanın beş gününe yaydıklarını aktaran Sicim, “Yemeklerimiz günlük ortalama 60 kişilik çıkıyor. Yemeklerin taze olması ve ertesi güne kalmaması bizim için önemli. Bu kapsamda Pazartesi günleri Kırlı Kızartması yapıyoruz. Kızartmaların üzerine soğan ve domates sosunu ayrı tencerede pişirerek ekliyoruz. Yanında aynı zamanda yoğurt ile servis ediyoruz. Salı günleri Yuvarlama yapıyoruz. Aynı zamanda sıkma da dediğimiz bu yemekte kıymalar Halk Ege Et’den alınıyor. Bizim kendi fabrikamız olan Hanımeli’nde, hanımlarımız burada yoğuruyor, nohutla yapılan bir yemek ve en son yoğurtla servis ediyoruz.
Çarşamba günleri Paşa Böreği var. Hamuru, yoğurması, açması ve kızartması tamamen bize ait. Ve et suyuyla kaynattığımız kazan içerisinde Paşa Böreği’ni içine atıp haşlıyoruz. Yanında soğan ve maydonozlu kıymasını da yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
“KEŞKEK, YAPILDIĞI GİBİ TÜKENİYOR”
Aydın’da en çok sevilen yemeklerden birisi olan Keşkek’in de özel olarak yapıldığını kaydeden Sicim, “Perşembe günleri Keşkek yapıyoruz. İçerisindeki eti yine Halk Ege Et’den alıyoruz. Sabaha kadar odun ateşi üzerinde buğdaylarımızı bekletiyoruz. Etleri de pide fırınının içinde sabaha kadar bekletiyoruz. Kemiğin kendi suyuyla pişiriyoruz. Ve en son da bu yemekleri birleştirerek Keşkek elde ediyoruz. Aydınlıların en çok tercih ettiği yemeklerden birisi olan Keşkek, çok seviliyor ve yapıldığı gibi tükeniyor” diye konuştu.
KADIN EMEĞİ KONSERVELER BURADA TABAKLANIYOR
Yine yöresel yemek olan Şevket-i Bostan’ın da cuma günü çıktığını dile getiren Sicim, “Cuma günleri de Şevket-i Bostan yemeğimiz çıkıyor. Kuzu eti ve diğer etleri yine Halk Ege Et’den tedarik ediyoruz. Bu yemek, kadın emeği tesislerimizde yapılan konservelerden hazır şekilde getiriliyor. Biz de Ege usulünce burada yemeğimizi hazırlıyoruz. Pişirme olayı olmuyor. Sadece burada kavurduğumuz etlerle birlikte Şevket-i Bostan’ı elde etmiş oluyoruz” dedi.
ÖNEMLİ OLAN UYGUN FİYATLA HİZMET SUNMAK
Sabah 9’dan akşam 23.00’e kadar servislerinin açık olduğunu bildiren Sicim, yemeklerin diğer yerlere göre uygun olması nedeniyle çok tercih edildiğini belirterek öğle saatlerinde yoğunluğun fazla olduğunu ve akşama kadar yapılan yemeklerin rağbet gördüğünü de ifade etti. Sicim, “Bizim için para kazanmak önemli değil, vatandaşlara daha uygun fiyatla daha iyi hizmet sunmak. Bu şekilde düşünen ve öngörülü olan Belediye Başkanımız Anıl Yetişkin’e teşekkür ediyoruz” diye sözlerine ekledi.