İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasıyla başlayan Saraçhane nöbetlerinde görev alan gazeteciler de göstericilerle birlikle gözaltına alındı. Aralarında foto muhabirlerin de bulunduğu 7 gazeteci tutuklandı.
Gazetecilerin tutuklanmasını kara bir gün olarak tanımlayan CHP Nazilli İlçe Başkanı Aslıhan Ökmen, konuyla ilgili sert açıklamalar yaptı. 

“GERÇEKLERİ GİZLEMEYE ÇALIŞANLAR YARGILANMALI”

Başkan Ökmen, “Türkiye’nin ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü adına karanlık bir gün daha yaşandı. Sadece mesleğini yaptığı, kamuoyunun bilgi edinme hakkını savunduğu için 7 gazetecimiz tutuklandı! Bu tutuklama, basın özgürlüğüne yönelik “sistematik bir saldırının” son halkasıdır!
Gazetecileri, muhabirleri tutuklayarak halkın haber alma hakkını engelleyemezsiniz! Gerçeklerin peşinde koşanlar değil, gerçekleri gizlemeye çalışanlar yargılanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Başkan Ökmen’den gazetecilerin tutuklanmasına tepki: “Korku duvarı aşıldı”

91 yaşında korkunç ölüm! Tonlarca ağırlığın altında can verdi 91 yaşında korkunç ölüm! Tonlarca ağırlığın altında can verdi

“KORKU DUVARLARI AŞILDI”

Tutuklamalarla korkutulamayacaklarını vurgulayan Ökmen, “Korku duvarı aşıldı! Tutuklamalarla, sansürlerle, tehditlerle artık kimseyi korkutamayacaksınız. Susmayacağız. Korkmayacağız. Gerçekleri haykıracağız!” dedi. 

Muhabir: MİNE EREN