Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Özge Çümlek'in haberine göre; Aydın’ın Çine ilçesi, merkez taksi durağında 13 yıldır her yaz sezonunda kavun ve karpuz satışı yapan 40 yaşındaki İsmail Ataman; Çine karpuzunun Cincin karpuzunu geçtiğini dile getirerek, Çine karpuzunu bu kadar özel yapan özelliğinin ne olduğunu anlattı.
500 DÖNÜM KARPUZ EKİLİYOR
Karpuzun, hem üretimini hem de tüccarlığını yaptıklarını ifade eden Ataman, “Yaklaşık 500 dönüm karpuzu, kendi tarlamızda ekiyoruz. Topladığımız karpuzların bir kısmı turistik bölgelere gidiyor, bir kısmının da burada satışına devam ediyoruz” diye konuştu.
“CİNCİN KARPUZUNU GEÇTİK”
Çine karpuzunun kendine has özelliğini anlatan Ataman, “Çekirdek karpuzu ekiyoruz biz. Şubat’ın 20’sinden sonra çekirdeği toprakla buluşturuyoruz. Tarlayı naylonla kapatıp sera oluşturuyoruz. Mayıs sonuna doğru ise hasadına başlıyoruz. Biz bu karpuzu Ege Bölgesi’nde meşhur ettik. Cincin Karpuzunu geçtik” ifadelerini kullandı.
“SEZONUN SON KARPUZLARINI SATIYORUZ”
Karpuzun bu sezonu nasıl geçirdiğini aktaran Ataman, “Karpuzun kilosu şu an 10 lira. Sezonda ise kilo fiyatı 5-15 lira arasındaydı. Çine karpuzunda sezonu güzel açmıştık, bereketli bir sezon da geçirdik. Fakat sonrasında düşüşe geçildi. Şimdi ise stokta karpuz kalmadı. Sezonun son karpuzlarını satıyoruz” diye sözlerine ekledi.