Killi kireçtaşı tabakaları içerisinde bulunan yaprak fosillerinin, detaylı gözlemler sonucunda keşfedildiğine dikkat çekildi. Jeoloji mühendisliği öğrencisi Sünetçi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "15 milyon yıl önce yaşamış bitkilerin yaprakları, o dönemdeki çamurlu ve kireçli çökellerle birlikte korunmuş. Zamanla bu yapraklar, killi kireçtaşları içinde fosilleşmiş" ifadelerini kullandı. 

Dünyanın gözü Aydın'a çevrildi! Taşların arasında bulunanlar 15 milyon yıl öncesine ait

Bakan Yerlikaya’dan bayram dönüşü uyarısı: “Aşırı hız, ölüm riskini artırıyor” Bakan Yerlikaya’dan bayram dönüşü uyarısı: “Aşırı hız, ölüm riskini artırıyor”

Yaprak Damarları Korunmuş

Öte yandan fosillerin bulunduğu alanın, Miyosen dönemine ait tortul birikimlerin yer aldığı zengin bir jeolojik bölge olduğu vurgulandı. Bu tip buluntuların eski dönemlerdeki iklim şartları ve bitki örtüsüne dair önemli bilimsel veriler sunduğunun altı çizildi. Yaprak damarlarının belirgin şekilde korunmuş olmasının ise fosilin değerini daha da arttırdığı aktarıldı. Fosil örnekleri incelenmek üzere üniversite laboratuvarlarına gönderilirken, bu keşfin Ege Bölgesi'nin jeolojik geçmişini aydınlatmak açısından önemli bir adım olduğuna parmak basıldı.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI (İHA)