Pazara birlikte gelerek birbirlerine destek olan Sever ve Akçaylı, bazlama, fırın ekmeği, yuvarlama, sarma, kuskus ve erişte gibi geleneksel tatları tezgahlarında sergiliyor. Ürünlerinin tamamen el yapımı olduğunu vurgulayan Ayşe Sever, satışların iyi gittiğini belirterek, “Özellikle yuvarlama Koçarlı bölgesinde çok tercih ediliyor. Allah’a şükür güzel satışlarımız oluyor” dedi.
ÜRÜNLERİ BİR GÜN ÖNCEDEN HAZIRLIYORLAR
Dedeköy’den geldiklerini belirten Sever, doğal ürünlerini bir gün önceden hazırlayıp sabahın erken saatlerinde pazara getirdiklerini belirterek fiyatlar hakkında bilgi verdi. Sever, bazlamanın 40, sarma, kuskus ve eriştenin kilosunun 200, yuvarlamanın ise kilosunun 350 TL olduğunu belirtti.
“EGEYE ÖZGÜDÜR SADECE”
Havva Akçaylı ise özellikle yuvarlamanın Ege’ye özgü bir lezzet olduğunu belirterek, yapım aşamalarını anlattı. Akçaylı, “Soğan, kıyma, yumurta ve unu yoğurarak hazırlıyoruz. Küçük parçalar haline getirip zeytinyağında kızartıyoruz. Yemek yaparken suya atıp kaynatıyoruz, ardından haşlanmış nohut, salça, kemik suyu ve zeytinyağı ekleyerek lezzetlendiriyoruz. Yuvalamayı herkes bilmez, Ege'ye özgüdür sadece” dedi. Ayrıca kesik (çökelek), yoğurt ve tereyağı gibi birçok doğal ürünü de tezgahlarında bulundurduklarını dile getiren Akçaylı, Ege’nin geleneksel tatlarını yaşatmaya devam ettiklerini belirtti.