Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Özge Çümlek'in haberine göre; Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde Cuma günü kurulan pazarda gözleme yapan 54 yaşındaki Hülya Akkaya, eliyle açtığı hamurları doğal otlarla pişirerek pazara gelen vatandaşları satışını yapıyor.
“ELİMİN LEZZETİNE GÜVENDİM”
7 yılı aşkın süredir gözlemecilik yapan Akkaya, “Bu işi yapmadan önce de hamur işleri çok yapardım. Elimin lezzetine güvendiğim için neden olmasın diyerek pazarlarda tezgah açmaya başladım” ifadelerini kullandı.
BU İŞİ, EŞİYLE ORTAK YAPIYOR
Emekli eşiyle birlikte çalışan Akkaya, “Ben hamuru açıyorum içini yerleştirip kapatıyorum. Eşim ise sipariş alıyor, ve yaptığım hamuru pişirerek satışını yapıyor. Eşimle ortağız. Bu şekilde evimize ek gelir olarak bu işi 7 yıldır devam ettiriyoruz” diye konuştu.
İÇ MALZEMELER TAMAMEN DOĞAL
Kullandıkları ürünlerden de bahseden Akkaya, “Gözlemede kullandığım iç malzeme, tamamen doğal olan ıspanak ve pırasa otlarımızdan yapıyoruz. Ayrıca kullandığımız peynirler de doğal. Bunun haricinde birçok malzememiz de var. Tarlalardan gelen patatesleri kullanıyoruz. Müşterilerimiz gözlememizin hem iç malzemesinden hem de pişirilmesinden memnun oluyorlar. Biz de bu işi severek yapıyoruz” dedi.
HAFTADA ÜÇ GÜN GÖZLEMELERİNİ AYDINLILARLA BULUŞTURUYOR
Sultanhisar’ın yerlisi olan Akkaya, kendi ilçesi haricinde de pazarlara gittiklerini aktararak, “Pazartesi günleri Atça’da bulunan pazara gidiyoruz, Cuma günleri Sultanhisar’dayız ve Cumartesi günü de Efeler’de bulunan Soğukkuyu Pazarı’nda tezgah açıyoruz. 7 yıldır, haftanın üç günü bu şekilde hizmet veriyoruz” diye sözlerine ekledi.