Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim’den itibariyle sürekli olarak güncellemeye devam ettiği hileli gıdalar listesi kapsamında taklit ve tağşiş yapan firmaların listesini paylaşmayı sürdürüyor.
Son yapılan açıklamaya göre, 3 işletmenin ürünlerinde domuz eti olduğu belirlenirken, bazı ürünlerde ise at ve eşek etinin de tüketiciye satıldığı tespit edildi. Yapılan listede; Antalya’daki Merve Lokantası’nın tas kebabında, Fethiye’deki bir Çin restoranının dana kaburgasında ve Havran’lı Kasap markasıyla satılan dana sucukta domuz eti kullanıldığı saptandı.
ADANA VE SAKARYA ÖN PLANA ÇIKTI
Öte yandan yine Bakanlık verilerine göre; at ve eşek eti kullanımında 2 şehir ön plana çıktı. Bu şehirler ise Adana ve Sakarya oldu. Adana’da 15, Sakarya’da ise 7 işletmenin bu yasa dışı faaliyetlere karıştığı tespit edildi. Bu iki ilin ardından listeyi takip eden şehirler ise 4’er işletmeyle Antalya, Mersin ve Manisa oldu.