Nilüfer Katıdemirel, hem pembe saçlarıyla hem de rengarenk dükkanıyla ilçede dikkat çekerken birçok kadın tarafından da seviliyor. 1975 yılında İstanbul’da doğan Katıdemirel, dükkanını iki yıl önce açtı.
Aydın Hedef Gazetesi'ne özel açıklama yapan Katıdemirel, en büyük hayalinin örgü yapıp kadınlara da aktararak onlara da gelir kapısı oluşturmak olduğunu dile getirdi.
“KADINLARA DOKUNABİLMEK”
Katıdemirel, dükkanını sosyalleşme alanı olarak kullandığını dile getirerek, “8 yaşında örgü yapmayı öğrendim. Eşim Ozan en büyük destekçim. Benim amacım, sadece ürün satmak değil aynı zamanda kadınlara dokunabilmek ve onlara bir şey öğretebilmek, sıcak ve samimi bir ortam oluşturmak” dedi.
“ERKEK MÜŞTERİLERİM DE VAR”
Dükkanında çay, kahve eşliğinde örgü dersleri düzenleyen Katıdemirel, “Üretmek çok güzel bir şey. Bir ipi tığla buluşturup bir ürün ortaya çıkarmak insana büyük bir mutluluk veriyor. Burada tanıştığım yeni insanlarla dostluklar kurdum. Kadınlar evlerinde ördükleri ürünleri getirip satabiliyorlar, böylece aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.
Erkek müşterilerim de var, onlar da ip alıp oyuncaklar yapıyorlar. Burada kurslar düzenliyorum. Belirli günlerde derslerimiz oluyor. El işi bitmesin istiyorum. Yoruluyorum bütün gün ama eve gittiğimde çayımı içerken örgüyü yapıyorum. Bana iyi geliyor, dinlendiriyor. Çocuklar bile okullarından çıktıktan sonra hemen buraya gelmek istiyor. En büyük isteğim kadınlara destek olabilmek ve güzel bir ekip oluşmak. Kendilerine gelir kapısı oluşturmak” diye konuştu.
“MÜŞTERİ İPİNİ KENDİ ALIYOR”
KOSGEB’den girişimci belgesi alan ve bir bankadan kadın girişimci kredisi kullanan Katıdemirel, hem el sanatlarını canlı tutmayı hem de kadınlara yeni gelir kapıları açmayı amaçladığını belirtti.
Nilüfer Katıdemirel’in müşterilerinden Ebru Yavaşer, dükkanın sosyalleşme merkezi haline geldiğini belirterek, “Müşteri doğrudan rafa gidip ipini kendi alıyor, Nilüfer Hanım bize nasıl örgü yapılacağını gösteriyor. Her şey sohbet eşliğinde çok samimi bir ortamda gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı.
“ÖRGÜ YAPMAKTAN KEYİF ALMAZDIM”
Bir diğer müşteri Asuman Çabuk’sa, “İp ararken burayı keşfettim. Ortam o kadar hoşuma gitti ki örgü örmekten keyif almadığım halde şimdi çok severek örüyorum. Evde televizyon karşısında bile örgü örüyorum” şeklinde konuştu.
“ŞEKERCİ DÜKKANINA GİRER GİBİ SEVİNİYORUZ”
Nilüfer Katıdemirel’in eşi Ozan Katıdemirel de dükkanın sosyalleşme açısından önemini vurgulayarak, “Bir keresinde bir hanımefendi, ‘Buraya girdiğimizde bir çocuğun şekerci dükkanına girmesi gibi seviniyoruz’ demişti, o sözü hiç unutamam. Ne yazık ki günümüzde kadınların sosyalleşebileceği pek fazla alan yok” dedi.