Karpuzun buzdolabına koyulması durumunda bu sürecin durduğuna parmak basıldı. Uzmanlar, kesilmiş karpuzun ise bozulmaması açısından buzdolabında saklanmasının önem taşıdığını vurguladı.
Kesilmemiş Karpuz Oda Sıcaklığında Bırakılmalı
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan uzmanlar, kesilmemiş karpuzun buzdolabında saklanmaması gerektiğini, bunun yerine oda sıcaklığında bırakılmasının daha sağlıklı olduğunu ifade ediyor. Oda sıcaklığında saklanan karpuzların daha fazla antioksidan içerdiğine vurgu yapılırken, kesilmiş karpuzun ise buzdolabında saklanması durumunda en fazla 3 gün içerisinde tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Kesmeden Kabuğunu İyice Yıkayın!
Karpuz tüketimiyle ilgili dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise, karpuzu kesmeden önce kabuğunu iyice yıkamak gerektiği. Uzmanlar, bu noktaya da dikkat çekerken, çeşitli sağlık sorunlarını engellemek için bunun önem taşıdığını dile getiriyor. Karpuzun kabuğunda gübre kalıntıları, tarım ilacı kalıntıları, kir, toz ve mikroplar bulunabiliyor. Karpuzun kesilmeden önce yıkanmaması durumunda, tüketiciler açısından önemli sağlık problemleri gündeme gelebiliyor.
Bıçak Kirlerle Temas Edebiliyor
Karpuzun yıkanmadan kesilmesi durumunda oluşabilecek sağlık risklerine işaret eden uzmanlar, bıçağın bu kirlerle temas edebileceğini aktarıyor. Bu durumda mide ve bağırsak problemlerinin ortaya çıkabileceğini ifade eden uzmanlar, bu nedenle kesmeden önce karpuzun yıkanmasının büyük önem taşıdığını belirtiyor. Böylelikle olası sağlık risklerinin önüne geçilebileceği vurgulanıyor.
Sağlık Açısından Çok Önemli
Yaz döneminde tüketimi artan meyveler arasında bulunan karpuzla ilgili bu noktalara dikkat edilmesi, tüketici sağlığı açısından son derece önemli bulunuyor. Bunlara dikkat edilmemesi durumunda sağlık açısından birçok faydası bulunan karpuz, tam tersi etki yaparak çeşitli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Uzmanlar tüm bunlarla birlikte kesilmiş karpuzun buzdolabında en fazla 3 gün saklanması gerektiğinin bir kez daha altını çiziyor.